A-
A+

Domstol avfärdar stämning mot Jacksons dödsbo

Michael Jackson vid en rättegång 2005. Arkivbild.
Michael Jackson vid en rättegång 2005. Arkivbild.
NöjeTT

Michael Jacksons dödsbo har ännu en gång sluppit en stämning från en av dem som anklagat popstjärnan för sexuella övergrepp, rapporterar BBC.

Annons

Annons

Annons

Annons

En domare i Los Angeles har avfärdat Wade Robsons krav på ersättning från den affärsverksamhet som Jackson lämnade efter sig. Samma domare dömde i fjol även emot James Safechuck, som stämde MJJ Productions och MJJ Ventures, företag som Safechuck hävdar har skapats för att "möjliggöra Jacksons sexuella övergrepp på barn".

Wade Robson och James Safechuck medverkar i den uppmärksammade dokumentären "Leaving Neverland", som anklagar Michael Jackson för att under toppen av sin karriär utnyttjat två pojkar, då sju och tio år gamla.

I båda fallen meddelade domaren att bolagen inte hade någon "juridisk möjlighet" att kontrollera Michael Jacksons beteende, eftersom han var ensam ägare av dem och kunde "avskeda styrelsemedlemmar efter eget tycke."

Wade Robson väntas överklaga beslutet.

Jackson, som avled 2009, har i omgångar anklagats för sexuella övergrepp mot pojkar. 2005 friades han i en uppmärksammad rättegång och drygt tio år tidigare gjordes ett annat fall upp utanför domstol.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Möt Kristi Himmelfärdshelgen tillsammans med Ulf Elfving.