A-
A+

Dramatik i sim-EM – Hanssons final simmades om

Louise Hansson. Arkivbild.
Louise Hansson. Arkivbild.
SimningTT

Det var märkliga scener i finalen på 100 meter ryggsim på sim-EM i Budapest. Alla simmare kom iväg i starten – utom svenska Louise Hansson.

Enligt mig var det en felaktig start, jag reagerade inte alls, säger hon i C More.

Finalen simmades senare om – och Hansson blev då sexa.

Annons

Annons

Annons

Annons

Louise Hansson fick en sen plats i finalen sedan en av konkurrenterna strukit sig. Men när övriga i finalen for iväg hängde Hansson kvar i startpallen och slutade med den starten klart sist. Efteråt visste hon själv inte riktigt vad som hänt.

Enligt mig var det en felaktig start, jag reagerade inte alls. Det var som att det var två pip efter varandra, och när det är två pip så är det omstart, sade Hansson i C More.

Förvirringen var total.

Jag vände mig om och alla körde ju, och då tänkte jag att då får väl jag också köra. Fem tjejer har kommit upp och sagt "vad hände?" Troligtvis var det något fel med ljudsystemet. Jag har verkligen ingen aning, jag är bara förvirrad. Jag tycker inte att det var rättvis simning mot någon av oss, sade Hansson.

"Bara förvirrad"

Efter en stund kom beskedet att finalen skulle simmas om, senare under fredagskvällen, efter att Sverige lämnat in en protest. Medaljörerna från den första finalen ströks därmed, och Hansson fick en andra chans. Där slutade hon sexa, på tangerat personligt rekord på tiden 1.00,04.

Det har varit mycket fram och tillbaka. Jag vill under minuten, men med alla omständigheterna och frågetecken de senaste timmarna är jag nöjd, säger Hansson, som lyckades ladda om.
Jag hade så mycket adrenalin i kroppen.

Brittiskan Kathleen Dawson tog guldet efter att ha vunnit både den första, ogiltiga, och sedan den andra finalen. Däremot slutade Kira Toussaint, Nederländerna, fyra efter att i den strukna finalen blivit tvåa. Den som i stället knep silvret blev Margherita Panziera från Italien. Ryskan Maria Kameneva tog bronspengen.

Annons

Annons

Final för Coleman

I herrarnas final på 200 meter fritt slutade Robin Hansson sjua på tiden 1.47,34 – en bit över hans nysatta svenska rekord på 1.46,50.

Under lördagen väntar bland annat final för Michelle Coleman på 100 meter fritt. Hon tog sig vidare från semifinalen med den åttonde snabbaste tiden – och knep alltså den sista finalplatsen.

Det var på håret, det var nervöst. Simningen i kväll var betydligt bättre än i morse, mycket mer offensivt. I morgon gäller det verkligen att hålla. Kroppen kändes bättre än på länge på en "hundring", säger hon i C More.

Med tiden 54,12 är hon den enda i lördagens final med en tid över 54 sekunder.

Jag hoppas kunna trycka ner den under 54 i morgon, säger hon.

Johannes Skagius tog sig däremot inte vidare från sin semifinal på 50 meter bröstsim. Han slutade femma i sin semifinal och hade totalt elfte bästa tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss