A-
A+

Drömlottning för MFF – men motståndet oklart

Det är ännu inte klart vilket lag Malmö FF ställs mot i den första kvalomgången till Champions League. Arkivbild.
Det är ännu inte klart vilket lag Malmö FF ställs mot i den första kvalomgången till Champions League. Arkivbild.
FotbollTT

Malmö FF inleder kvalspelet till Champions League-fotbollen den 5 eller 6 juli på hemmaplan och spelar returen på bortaplan en vecka senare. Men det återstår att se vilket motståndet blir.

Annons

Annons

När den första kvalomgången lottades på tisdagen stod det nämligen klart att det regerande svenska mästarlaget möter en av vinnarna i förkvalet. Det blir antingen Levadia Tallinn från Estland, La Fiorita från San Marino, Vikingur från Island eller Inter Club d’Escaldes från Andorra som väntar Malmö FF.

Kan möta förra klubben

Det som framför allt sticker ut med de potentiella motståndarlagen är att MFF-tränaren Milos Milojevic kan ställas mot klubben i vilken han inledde sin tränarkarriär. Serben tillbringade fyra år i Vikingur, 2013–2017, både som assisterande tränare och huvudtränare. Dessförinnan gjorde 39-åringen en kortare sejour som spelare.

Det är som mitt hem. Jag var där i åtta–nio år. Har varit i alla möjliga ledarroller där: U12, U16, akademidirektör, assisterande tränare, tränare. Jag känner alla människor där, säger Milos Milojevic till Sydsvenskan.

Oavsett vilket motstånd som väntar så anser Milojevic att MFF inte får en enkel resa mot den andra kvalomgången.

Självklart är vi favoriter på pappret men du vinner inte matcher på pappret eller på transfermarknaden, hur mycket truppen kostar. Vi väntar till den 24:e så vet vi vad vi gör men vi börjar också förbereda oss för att titta på alla lag. Vi har tid så det är bra, säger han.

Milos Milojevic är inte den enda kopplingen som finns mellan Malmö FF och Vikingur. Skånelagets förre mittback Kari Arnason är numera sportchef i den isländska klubben.

Redan på onsdagen lottas Champions Leagues andra kvalomgång.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.