A-
A+

Drömlottning för svenska lagen: "Spännande"

Djurgården har fått en bra lottning i Europa Conference League, tycker sportchef Bosse Andersson. Arkivbild.
Djurgården har fått en bra lottning i Europa Conference League, tycker sportchef Bosse Andersson. Arkivbild.
FotbollTT

Malmö FF och Djurgården får gynnsamma lottningar i Europaspelet.

De slipper storlagen och får slagläge i gruppen.

Ser man till alternativen är jag nöjd med gruppen vi kom i, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Annons

Annons

Malmö FF undvek svårast möjliga motstånd. Från den första seedningspotten fick skåningarna Braga och slapp därmed storlag som Manchester United, Arsenal och Lazio i Europa League.

Likaså slapp Djurgården tuffast möjliga motstånd i Conference League. På förhand skulle engelska West Ham och spanska Villarreal se tuffa ut men stockholmarna lottades i stället mot belgiska Gent. Gruppen utgörs också av norska Molde och även irländska Shamrock Rovers, som man mötte i Europa League för tjugo år sedan.

"Sportsligt hanterbara"

TT: Är du nöjd med gruppen?

Det är en bra lottning. Sportsligt är det hanterbart. Vi har spelare som spelat i Gent, några som mött Molde samt har en historia mot Shamrock Rovers, säger Bosse Andersson.

Resor till Dublin, Molde och Gent är betydligt kortare resor än vad Djurgården skulle kunnat få. När Djurgården går in i en allsvensk guldstrid är det något som "Bosse" välkomnar.

Det är ju ingenting man kan påverka men om man ser till alternativen är jag nöjd med gruppen vi kom i. Det blir bra resor för våra supportrar med.

Svenskbekante klubben Lech Poznan, med Jesper Karlström, Filip Dagerstål och Mikael Ishak i laget, fick en tuff lottning med Villarreal, Hapoel Be'er Sheva och Austria Wien.

Annons

Annons

Kan gå för gruppseger

Utöver Braga lottades MFF mot Bundesliga-laget Union Berlin och belgiska Union Saint-Gilloise. Att Malmö kommer gå för gruppseger tycks därmed inte alls orimligt då Union Berlin är det starkaste motståndet på papperet.

"Det är spännande lag som vi inte stött på förut. Sen kan man aldrig veta. Det är sex matcher där vi kommer behöva steppa upp. Men det är det man är i Europa för, att få mäta sig med lag med kanske lite större budget", säger Malmö FF:s sportchef och tillfälliga tränare Andreas Georgson i ett uttalande på MFF:s hemsida.

Tyskarna gjorde succé i fjol och var bara en poäng ifrån att peta ner Emil Forsbergs RB Leipzig från den sista Champions League-platsen. Huvudstadsklubben har däremot tappat fjolårets bäste målskytt, Taiwo Awoniyi 15 mål, till Premier League-laget Nottingham Forest inför den här säsongen.

"Det kommer att bli rejäla utmaningar. Precis som vi vill. Det är roligt att se nya arenor och se nya städer. Det är en extra krydda", säger Georgson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.