A-
A+

Dubbelt guldjubel för Hylte/Halmstad

Även Hylte/Halmstads herrlag kan titulera sig svenska mästare.
Även Hylte/Halmstads herrlag kan titulera sig svenska mästare.
VolleybollTT

Hylte/Halmstads damlag blev svenska mästare i volleyboll i onsdags med Pedro Mendes som tränare.

Herrarna ville inte vara sämre.

Falkenberg besegrades i tre raka set och SM-guldet bärgades – med Pedro Mendes som spelare.

Annons

Annons

Annons

Annons

Pedro Mendes under onsdagens damfinal.
Pedro Mendes under onsdagens damfinal.

Hylte/Halmstad satte tonen direkt i det andra finalmötet med Falkenberg. Första set bärgades med 25–17 och även andra set vanns på säkert manér i form av 25–18.

Tredje set var inte en lika spikrak historia som de två första – men likväl vann Hylte/Halmstad med 25–22.

Totalt 3–0 i set betyder att laget är svenska mästare efter att ha vunnit SM-finalen med 2–0 i matcher.

Tränar- och spelarguld

Guldet togs dagen efter att klubbens damlag blev svenska mästare efter att ha besegrat Engelholm.

Det har varit ett otroligt år för oss, jag är så glad för klubbens skull, både för damerna och för herrarna. Just nu fumlar jag för att hitta orden, vi har lagt ner så mycket arbete den här säsongen och jag är så glad över att vi kunde avsluta så här, säger Pedro Mendes till Aftonbladet.

För Mendes blev det andra guldet på 24 timmar. I onsdags som tränare för damlaget och som spelare i herrlaget under torsdagen.

Jag kom hit för att träna damlaget, jag slutade själv spela för tre år sedan. Men i december tappade vi två spelare på min position och då fick jag frågan om att hoppa in och spela – och nu tappade vi ytterligare en spelare, då behövde jag steppa upp och spela igen. Jag är självklart glad för att kunna hjälpa till, säger han.

Annons

Annons

33 år sedan

Att en och samma förening tar hem båda SM-titlarna har hänt fem gånger tidigare, senast för 33 år sedan då Sollentuna VK lyckades med bedriften.

Hylte/Halmstad blev också första klubben att under en och samma säsong vinna såväl Grand prix-gulden som SM-titlarna på både dam- och herrsidan.

För 38-årige Marcus Nilsson blev det en speciell kväll. Stjärnan, som vände hem inför förra säsongen, har bland annat vunnit Champions League – men aldrig ett SM-guld.

"Fantastiskt skönt. Det är det här SM-guldet som har saknats hemma i bokhyllan; en lucka jag kämpat för att fylla de senaste två åren. Förra året blev ju som det blev, och den här säsongen har varit speciell och svår med corona och allt vad det innebär, men vi fick genomföra den och visade verkligen att vi är bäst när det gäller", säger han i ett pressmeddelande.

Hylte/Halmstad har nu totalt elva SM-guld, varav nio på herrsidan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Bli medlem och prova Arturs music-quiz