A-
A+

Dubbelt upp för Tencent-aktien sedan oktober

Det kinesiska internetkonglomeratet Tencents marknadsvärde har lyft med 95 procent sedan slutet av oktober 2022. Arkivbild
Det kinesiska internetkonglomeratet Tencents marknadsvärde har lyft med 95 procent sedan slutet av oktober 2022. Arkivbild
EkonomiTT-Bloomberg

Aktien i det kinesiska internetimperiet Tencent har nästan fördubblat sitt värde på tre månader. Uppgången från slutet av oktober fram till dagens stängningskurs ligger på 95 procent.

Annons

Annons

Tencent har i och med kurslyftet åter tagit plats bland världens tio högst värderade bolag efter att under ett halvårs tid hamnat utanför topplistan.

Kurslyftet avspeglar en nedtrappning av kinesiska myndigheters regleringsvåg mot sektorn, vilket lett till en rad nya tillstånd och lanseringar av spel.

Med i kursrallyt finns även Alibaba Group Holding, vars aktie lyft med 85 procent under perioden.

Ett färskt tecken på den mjukare regleringspolicyn i Peking var ett tillstånd till miljardären Jack Mas Ant Group att ta in 1,5 miljarder dollar. Just Ant Group blev symbol för den våg av skärpta krav och regleringar av internet- och spelsektorn i Kina när en planerad börsnotering stoppades.

Enligt beräkningar hade som värst kursvärden på mer än 2 000 miljarder dollar raderats ut av de gångna årens kinesiska regleringar av sektorn.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.