A-
A+

Dubbla priser för Blackstenius på gala

Stina Blackstenius utsågs till årets forward och årets mest värdefulla spelare på Aftonbladets gala. Arkivbild.
Stina Blackstenius utsågs till årets forward och årets mest värdefulla spelare på Aftonbladets gala. Arkivbild.
FotbollTT

Årets forward och årets mest värdefulla spelare.

Häckens stjärna Stina Blackstenius fick fira två gånger om när Aftonbladet delade ut priser till säsongens bästa spelare i damallsvenskan.

Annons

Annons

Det blev visserligen inget nytt SM-guld med Häcken – men Blackstenius tog ändå hem skytteligan med 17 fullträffar på 21 framträdanden.

Nu har hon prisats för sina prestationer.

Superroligt, så klart. Jag hade absolut inte förväntat mig det i den tuffa konkurrensen som varit. Det betyder mycket, säger hon i Sportbladet play.
Jag har känt en otroligt stor trygghet i Häcken i år och fått kontinuitet i speltiden, vilket har hjälpt min utveckling. Jag har fått resultat, vilket jag är väldigt glad över.

Topplagen Häcken och Rosengård dominerade de flesta kategorierna. Bland annat utsågs Blackstenius lagkamrat Jennifer Falk till årets målvakt.

Och ligamästarna i Rosengård gick givetvis inte hem tomhänta. Danskan Katrine Veje tog emot pris som årets back, medan Jelena Cankovic blev årets mittfältare.

Dessutom prisades Jonas Eidevall och Renée Slegers som årets tränare.

Årets mål då? Jodå, det vann Piteås målvakt Guro Pettersen. Det var ingen som kunde konkurrera ut hennes sensationella frisparksmål från halva plan mot Linköping i maj.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.