A-
A+

Dubbla röda när Halmstad och Varberg kryssade

Varbergs Luke Le Roux var en av de som såg rött i Hallandsderbyt.
Varbergs Luke Le Roux var en av de som såg rött i Hallandsderbyt.
FotbollTT

Varberg fortsätter att göra – och släppa in – mål i allsvenskan.

Sviten från premiären står fast när både Halmstad och Varberg såg rött i 1–1-derbyt.

Det är derby, det ska smälla, säger Samuel Kroon till Discovery Plus.

Annons

Annons

För första gången drabbade de samman i allsvenskan i ett Hallandsderby.

Under måndagskvällen besökte Varberg bottenkonkurrenten Halmstad och lämnade på nytt planen efter att ha gjort minst ett mål. Något de gjort i samtliga allsvenska matcher sedan premiären mot Mjällby.

Problemet?

Detsamma gäller insläppta mål.

Succéinhopp

Efter drygt 60 minuter fick Varberg en hörna från vänster. Innan hörnan slogs valde Varbergstränaren Joakim Persson att genomföra två byten.

En av inhopparna, Ryan Moon, behövde inte lång tid på sig för att presentera sig.

Direkt på hörnan slog han till genom att nicka in bollen bakom Malkolm Nilsson Säfqvist, som misstajmade hörnans bollbana och kom ur position, i HBK-målet.

Det känns bra att få komma tillbaka och hjälpa laget, säger målskytten som nyss kommit tillbaka från hjärnskakning i Discovery Plus.

Men Varberg kunde inte hålla ut den här gången heller och kvarten senare slog en av Halmstads hetaste spelare för dagen, Samuel Kroon, till och kvitterade.

Annons

Annons

"Det ska smälla"

I 84:e minuten bytte Halmstad in Thomas Boakye som bara efter några minuter fick kliva av planen när han tilldelats ett rött kort efter att vårdslöst ha tacklat omkull Jean Carlos De Brito.

Kort därefter tilldelades Varbergs Luke Le Roux sitt andra gula kort för matchen och fick därmed sitt andra röda kort för säsongen.

Jag tycker det är bra att vi får se känslor från båda lagen, säger Ryan Moon.
Jag tycker det hör till i sådana här matcher. Vissa gånger går det överstyr, det är så det är. Det är derby, det ska smälla, säger Halmstads Samuel Kroon.

Halmstad kliver förbi Sirius på målskillnad till en elfte plats i tabellen i och med det oavgjorda resultatet och Varberg kliver upp från en nedflyttningsplats till en kvalplats.

Båda lagen ville vinna, jag tror verkligen vi kunde ha vunnit, men vi tar den här poängen. Vi ska kämpa vidare. Vi har en lång säsong kvar, säger Ryan Moon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!