A-
A+

Dubbla svenska frågetecken inför EM-premiären

Stina Blackstenius får behandling av landslagets fysioterapeut Annica Näsmark i samband med söndagens träning på EM-basen Carden Park.
Stina Blackstenius får behandling av landslagets fysioterapeut Annica Näsmark i samband med söndagens träning på EM-basen Carden Park.
FotbollChester, TT:s utsände

EM-premiären närmar sig.

Och med bara dagar kvar till sommarens stora fotbollsmästerskap är det fortsatta frågetecken kring två av Sveriges tänkbara startspelare.

Varken Stina Blackstenius eller Linda Sembrant tränade med laget på söndagen.

Annons

Annons

"Inte det minsta orolig", var förbundskapten Peter Gerhardssons kommentar efter att Stina Blackstenius klivit av träningen under den första dagen av landslagets förläger i Båstad.

Nästan två veckor senare, med bara sex dagar kvar till EM-premiären mot Nederländerna, har Arsenalanfallaren fortfarande problem. När landslaget på söndagskvällen gjorde sin första träning på EM-basen Carden Park utanför Chester, några mil söder om Liverpool, körde Blackstenius ett eget program, utan boll och tillsammans med fysioterapeut.

Inga klara besked

Så hur är det med Sveriges normalt sett vassaste målskytt?

Förbundskaptenen har inga tydliga svar.

Jag vet inte faktiskt. Hon var bara med på en övning och sedan var hon inte med hos mig mer. Det är väl något kopplat till någon känning, vi får se i morgon hur det ser ut, säger Peter Gerhardsson efter träningen.

Blackstenius gjorde trots sina problem ett inhopp i genrepet hemma mot Brasilien i tisdags, och satte även det avslutande 3–1-målet. Och Gerhardsson fortsätter att tona ner det som ser ut som ett växande svenskt orosmoln.

Jag är inte orolig, det är fel ord för mig. Inför matchen mot Brasilien hade vi ett scenario kring hur mycket hon skulle kunna spela, om jag skulle starta henne. Då valde jag att köra ett inhopp i 30 minuter, och det var ett bra inhopp. Vi får se om hon tränar i morgon eller inte, och sedan hur många minuter hon kan spela på lördag, säger Gerhardsson.

TT: Men det är osäkert om hon kan spela och i så fall hur mycket?

Jag vet inte. Det hade varit bättre om hon hade tränat för fullt och spelat 90 minuter mot Brasilien. Men det har hon inte gjort.

Annons

Annons

Sembrant på gymmet

Inte heller Linda Sembrant är helt kurant. Juventusbacken – som missade OS i fjol på grund av en korsbandsskada – gjorde illa foten under en träning i Båstad och spelade inte alls mot Brasilien. Första dagen i England höll sig veteranen på hotellets gym.

En annan spelare, men samma svar från Peter Gerhardsson:

Jag vet inte ens när spelarna har gått upp i morse. Jag har fullt förtroende för det medicinska teamet, och de ansåg att det var bättre att hon körde på gymmet i dag. Hon har ju inte spelat på ett tag, så vi får se. Men det gäller egentligen alla spelare, hur många minuter får man upp dem i?
Vi är extra försiktiga med alla spelare, om någon har en känning så tränar de inte.

Sverige inleder fotbolls-EM med match mot en annan medaljfavorit, Nederländerna, på Bramall Lane i Sheffield på lördag. EM-premiären mellan England och Österrike spelas på onsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.