A-
A+

Duplantis: "Har varit så hög på adrenalin"

Armand Duplantis efter att han säkrat OS-guldet i Tokyo. Arkivbild.
Armand Duplantis efter att han säkrat OS-guldet i Tokyo. Arkivbild.
FriidrottTT

Det är tillbaka till jobbet som gäller för Armand Duplantis.

Den här veckan stegras träningen för OS-mästaren som har ett hektiskt tävlingsschema framför sig.

Jag börjar redan få tillbaka motivationen, säger han.

Annons

Annons

Efter OS-guldet i Tokyo har Armand Duplantis fått ladda batterierna hemma i Sverige och Uppsala. Visserligen är säsongen inte över bara för att det stora målet – OS-guld – är uppnått, men 21-åringen har hunnit få lite värdefull tid med sin familj.

Min semester var att tillbringa tid med min familj och flickvän. Det är allt jag behöver. Man vill fira med de som står en närmast, säger stavstjärnan till TT.

Ökar träningen

Under måndagen befann sig Duplantis i Helsingfors där han presenterades tillsammans med bland annat Daniel Ståhl som en del av den nya sponsorsatsningen Team CapitalBox. Väl hemma i Sverige igen är det dags att öka träningsdosen, för det är ett hektiskt schema som väntar.

Inom loppet av åtta dagar ska Duplantis tävla i tre Diamond League-galor. Han börjar i Lausanne 26 augusti och två dagar senare är det Paris som väntar. Den 3 september ska han hoppa i Bryssel.

Jag började träna den här veckan men det var lätt träning – nu i veckan ska jag träna hårdare, säger han.

Han medger att det har varit något av en startsträcka efter OS.

Det har varit lite svårt att vakna igen. Man har varit så hög på adrenalin och sen kraschar man lite. Men jag börjar redan få tillbaka min motivation, säger han.

Annons

Annons

Mer rotad

Duplantis har med sina framgångar blivit en av Sveriges mest folkkära idrottare. 21-åringen blir också sakta men säkert bättre på det svenska språket – något han har bevisat i olika intervjuer under året. Han är också mer rotad i Sverige och det blir allt svårare för honom att lämna för att resa tillbaka till Louisiana i den amerikanska södern.

Jag blir mer och mer bekväm, och det blir allt svårare för mig att lämna. Kanske när vädret blir sämre. Jag har inte riktigt tänkt på det, jag vet inte ens om jag har en returbiljett bokad. Men när det blir för kallt för att spela golf och träna så lämnar jag nog.

TT: Att ha en svensk flickvän påverkar också?

Det gör att man har en väldigt bra anledning att stanna. Min flickvän är här och det har blivit hemma för mig.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!