-
+

Duplantis tog 5,86 – avbröt med känning

Armand Duplantis. Arkivbild.
Armand Duplantis. Arkivbild.
FriidrottTT

Det blev inget nytt sexmetershopp för Armand Duplantis i Liévin. Svensken avbröt tävlingen som en säkerhetsåtgärd efter att ha klarat 5,86.

Annons

Annons

Han kände sig stram i ena baksidan och ville inte chansa. Han har packat sina stavar, säger managern Daniel Wessfelt till Sportbladet.

Den blågule stavhoppsstjärnan var en aning sliten efter att så sent som i lördags ha hoppat 6,03 i galan i Rouen.

Nu gjorde Duplantis bara två hopp – på 5,60 och 5,86 – vilket räckte för att vinna före amerikanen Chris Nielsen som också klarade 5,86, men med en rivning på en lägre höjd. Trea blev franske hemmahopparen och veteranen Renaud Lavillenie på 5,80.

Baksidan av låret

För SVT utvecklar Daniel Wessfeldt kring Duplantis känningar:

Han kände sig öm i den högra baksidan av låret när han började värma upp men det var inget som hindrade honom från att börja hoppa. Men han kände att det var lite stramt. Efter 5,86 som han klarade lätt tog han beslutet att avbryta, så viktigt var det inte.
Det hade kunnat bli en skada om han fortsatt att pressa sig, då kan det bli en muskelbristning i baksidan. Han ville inte riskera något men han är säkert återställd inom en vecka, fortsätter Wessfeldt till SVT.

Därmed borde det inte vara någon fara för inomhus-EM i polska Torun första helgen i mars.

Annons

Annons

Montler trea

Av övriga svenskar i Liévin var det längdhopparen Thobias Montler som lyckades bäst. Han blev trea efter ett hopp som mätte 8,03.

I damernas kula blev Fanny Roos fyra av endast sex startande på 18,51. På herrarnas 800 meter fick Andreas Kramer ett stökigt förstavarv i trängseln och han sprang till slut i mål som femma, på tiden 1.47,48.

I en av galans sista grenar krossades ett världsrekord när etiopiskan Gudaf Tsegay sprang 1 500 meter på 3.53,09 – drygt två sekunder snabbare än landsmaninnan Genzebe Dibabas tidigare notering.

Dessförinnan bjöds det också på ett Europarekord i herrarnas lopp på samma distans, när norrmannen Jakob Ingebrigtsen sprang på 3.31,80.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss