A-
A+

E18 öppnad igen efter totalstoppet

Kraftigt snöfall har orsakade totalstoppet på E18, med stillastående lastbilar.
Kraftigt snöfall har orsakade totalstoppet på E18, med stillastående lastbilar.
TrafikTT

Kraftigt snöfall orsakade totalstopp och kilometerlånga köer på E18 vid riksgränsen mot Norge. Frivilliga fick undsätta insnöade bilister med mat och filtar, rapporterar norska VG.

På tisdagsmorgonen är vägen öppnad igen för trafik i båda riktningarna.

Ørje är det första samhälle man kommer till om man följer E18 genom Årjängs kommun till Norge. Där blev långtradare med sommardäck stående och blockerade vägen, skriver VG.

Vi ska hjälpa de som eventuellt sitter fast i personbilar, ingen kommer att frysa ihjäl i Ørje, sade Svein Walle vid det östra norska polisdistriktet till VG på måndagskvällen.

Frivilliga från Röda Korset och Norsk Folkehjelp har under natten undsatt insnöade med förnödenheter som mat, vatten och filtar.

På den svenska sidan stängdes E18 av från riksgränsen vid Stocketjärn i båda riktningarna på grund av stillastående lastbilar. Vägen kunde dock öppnas igen under natten, rapporterar P4 Värmland. Några timmar senare var vägen öppen även på den norska sidan, uppger Trafikverkets presstjänst för TT.

Vissa trafikanters avslappnade attityd till väderförhållandena väckte inte beundran hos norska Vegtrafikksentralen.

Det är nästan obegripligt. Jag måste säga att jag blir förvånad när erfarna bilister ger sig ut på vägarna med sommardäck när det har varnats för snöoväder i flera dagar, säger trafikoperatör Trude Lindstad till NTB.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.