A-
A+

EA utreder insiderfusk med "Fifa"

Speljätten EA utreder om någon anställd på företaget kan ha sålt unika spelarkort i 'Fifa ultimate team' på svarta marknaden. Incidenten har fått smeknamnet #EAGate. Arkivbild.
Speljätten EA utreder om någon anställd på företaget kan ha sålt unika spelarkort i "Fifa ultimate team" på svarta marknaden. Incidenten har fått smeknamnet #EAGate. Arkivbild.
SpelTT

Speljätten EA utreder misstankar om att någon anställd sålt unika kort i spelläget "Fifa ultimate team" på den svarta marknaden.

Annons

Annons

Enligt EA har spelarkonton fått tillgång till värdefulla spelarkort som de inte har fått genom att spela spelet, eller genom att köpa slumpmässiga kortpaket. Enligt medieuppgifter ska en anställd på företaget mot betalning ha försett spelare med korten, som kan vara värda tiotusentals kronor och är snudd på omöjliga att få tag på.

"Det verkar som att ett eller flera EA-konton, som antingen komprometterats eller använts på olämpligt sätt från någon inom EA, direkt gett föremål till de här individuella kontona", skriver EA i ett blogginlägg.

EA förklarar att möjligheten att ge individuella spelarkonton kort direkt finns för att hjälpa spelare återfå innehåll som av någon teknisk anledning försvunnit. Möjligheten används också på vissa testservrar och för att ge kort till samarbetspartners, anställda och liknande. Systemet har nu tills vidare stoppats.

"Vi förstår att förtroendet från vår gemenskap är svårförtjänat, och baseras på principerna om rättvist spel. De här olagligheterna skakar det förtroendet", skriver EA.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!