A-
A+

Edvardsen klar för Djurgården

Victor Edvardsen. Arkivbild.
Victor Edvardsen. Arkivbild.
FotbollTT

Det har tisslats och tasslats – och nu är det klart.

Victor Edvardsen, som gjorde 14 allsvenska mål för Degerfors i fjol, ska framöver spela i Djurgårdens blårandiga tröja.

Annons

Annons

Edvardsen, 25, presenterades av Stockholmsklubben på fredagskvällen. Anfallaren har skrivit ett fyraårskontrakt med Djurgården, där han ska bära tröja nummer 16.

"Vi pratade för tre månader sedan för första gången, efter det har vi hållit kommunikationen i gång och snackat mycket på slutet. Det har varit väldigt positivt och jag har känt att Djurgården verkligen vill ha hit mig. Jag har också fått en bra bild av hur min roll kommer att bli och vad jag kan bidra med", säger Edvardsen till Djurgårdens hemsida.

Victor Edvardsen har varit omskriven och eftertraktad på transfermarknaden efter sin starka säsong i fotbollsallsvenskan, där han slutade tvåa i skytteligan. Men de anbud som har kommit från utlandet kändes inte tillräckligt lockande.

"Jag hade kunnat gå utomlands om jag ville men det kändes inte rätt och det var klubbar som nog inte skulle passa mig. Sedan 2018, då jag spelade i division 2 i Karlstad, har jag tagit rätt steg hela tiden och gått på magkänslan", säger målsprutan.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

"Victor är en riktig järnkamin och vi är väldigt stolta och tacksamma över att han skrivit på för oss. Hans snabbhet och höga arbetskapacitet parat med ett utpräglat målsinne gör att han har alla förutsättningar att göra ett stort avtryck i Djurgården".

Enligt Värmlands Folkblad får Degerfors uppemot sju miljoner kronor för Edvardsen, ett belopp som delvis handlar om bonusar som kan falla ut beroende på hur Djurgården och klubbens nya anfallsstjärna presterar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.