A-
A+

Efter blodpropparna – Koppang till EM

Sveriges Nina Koppang är uttagen till EM i Slovenien.
Sveriges Nina Koppang är uttagen till EM i Slovenien.
HandbollTT

Nina Koppang är en av 18 spelare som är uttagna till handbolls-EM i Slovenien. 20-åringen gör sitt första mästerskap bara ett drygt halvår efter blodpropparna som nästan stoppade hennes karriär.

Annons

Annons

Efter två träningslandskamper mot Tjeckien återstod bara en, mindre rolig, del i EM-förberedelserna för handbollsdamernas förbundskapten Tomas Axnér – att banta truppen med tre spelare.

Axnér tog ut en 21 spelare stor trupp inför det sista lägret för att få bästa möjliga förutsättningar att ta ut rätt trupp till mästerskapet. Nu har matcherna spelats och den slutliga truppen ska skickas in.

Dottern till EM

En av de som kan glädjas är Nina Koppang, 20, som i våras inte ens visste om hon någonsin skulle kunna spela handboll igen efter att ha fått blodproppar i lungorna.

Det är glädjande att hon är tillbaka och på nivå att spela på samma nivå som hon gjorde innan. Det är väldigt kul att se, säger Axnér och fortsätter:
Det är en spelare som vi tagit ut vid tre andra tillfällen, men hon har fått lämna återbud på grund av skada och sådant, så det är kul att hon kan vara med. Det är en väldigt spännande spelare för framtiden också.

En annan som lite överraskande får följa med till Slovenien är Tyra Axnér, dotter till förbundskapten Tomas.

Hon fick det (beskedet) på samma sätt som alla andra. Vi pratade med reserverna först och sedan de som är uttagna. Vi har inte sprungit på varandra så mycket sedan dess, säger Tomas Axnér.

Annons

Annons

"Oroar mig inte"

De som fick det mindre roliga beskedet var Linn Hansson, Daniela de Jong och Clara Petersson Bergsten, som är reserver på hemmaplan.

Sverige tog hem den första matchen mot Tjeckien i överlägsen stil, 36–20 blev slutresultatet i Kalmar. Returmötet blev dock en jämnare historia, 26–26. Med fyra dagar kvar till EM-premiären är Axnér dock inte orolig över den senare prestationen.

Det oroar mig inte jättemycket. Det är bra att förstå att vi inte per automatik kan rulla över lag. Men vi har en hög högstanivå, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.