Efter domen – Maguire tas bort från truppen

Landslagsbacken Harry Maguire, i mitten, lämnar en domstolsbyggnad på den grekiska ön Syros den 22 augusti. Maguire dömdes på tisdagen för tre olika brott efter ett bråk på ön Mykonos förra veckan.
Landslagsbacken Harry Maguire, i mitten, lämnar en domstolsbyggnad på den grekiska ön Syros den 22 augusti. Maguire dömdes på tisdagen för tre olika brott efter ett bråk på ön Mykonos förra veckan.
FotbollTT

Harry Maguire ströks ur Englands Nations League-trupp bara timmar efter att ha blivit uttagen.

Detta efter att mittbacksstjärnan dömts till villkorligt fängelse i 21 månader för grov misshandel, våldsamt motstånd och mutförsök efter förra veckans bråk i Grekland.

Annons

Annons

Mittbacken Maguire, lagkapten i Manchester United, har nekat till anklagelserna efter händelsen på Mykonos förra veckan, där han fördes bort i handbojor efter att han ska ha slagit en polis i samband med ett bråk.

På tisdagskvällen kom utslaget från den tre personer starka domstolen – en domstol för mindre allvarliga brott – på ön Syros: 27-åringen har gjort sig skyldig till grov misshandel, våldsamt motstånd och upprepade mutförsök, skriver flera brittiska medier.

Tänker överklaga

Han döms till fängelse i 21 månader och tio dagar, men det är en villkorlig dom eftersom han tidigare är ostraffad och eftersom det handlar om mindre allvarliga förseelser.

Även hans bror och en vän till dem får villkorliga domar.

Jag har bett mina advokater att omedelbart meddela domstolarna att vi tänker överklaga. Jag står fortsatt stark i min övertygelse gällande vår oskuld i det här, säger Maguire enligt The Guardian.

Angående mutförsöken skriver tidningen att Maguire bland annat ska ha sagt följande till en polis:

Vet du vem jag är? Jag är väldigt rik, jag kan ge dig pengar.

Maguire fick tillbringa två nätter i häkte efter det inträffade, men släpptes sedan och har flugit hem till England. Men domstolsförhandlingarna fortsatte på tisdagen på Syros, ögruppen Kykladernas administrativa centrum, i engelsmannens frånvaro.

Annons

Annons

Litar på Maguire

Tidigare under dagen, trots den då pågående rättegången, tog Englands förbundskapten Gareth Southgate med Maguire i truppen till nästa månads Nations League-matcher borta mot Island och Danmark.

Southgate sade då att han har en fantastisk relation med Maguire, och att han inte hade någon anledning att misstro 27-åringen.

Jag har pratat med Harry för att få en inblick i det som har hänt och det är en helt annan berättelse än det som har rapporterats utåt, sade Southgate på presskonferensen.

Efter den förkunnade domen lät det något annorlunda, och Maguire ströks ur truppen.

"I skenet av kvällens händelser kan jag bekräfta att jag har tagit bort Harry Maguire från Englands trupp till matcherna mot Island och Danmark", säger Gareth Southgate i ett uttalande.

"Efter att ha pratat med Manchester United och med spelaren själv har jag tagit det här beslutet för alla parters bästa, och av hänsyn till hur det påverkar våra förberedelser."

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons