A-
A+

Efter dubbla petningarna – Lindh EM-klar

Lovisa Lindh i en tävling i Göteborg i helgen.
Lovisa Lindh i en tävling i Göteborg i helgen.
FriidrottTT

Lovisa Lindh petades från både OS i Tokyo förra året och nu senast VM i Eugene trots att hon kvalat in.

Men till EM i München får 800-meterslöparen chansen.

"Vi åker till München med en stark och spännande trupp", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Annons

Annons

Trots att Lindh bjöds in av internationella friidrottsförbundet, WA, på grund av SOK:s topp åtta-krav fick hon inte åka till OS i fjol. Och inte heller blev det något VM i Eugene, trots att 31-åringen klarade VM-kvalgränsen redan i september.

"Förbundskaptenen har sista ordet och jag får acceptera hennes beslut och ladda om för nästa mästerskap", skrev Lindh i ett sms till Aftonbladet efter VM-petningen.

Nu väntar alltså EM i München för 800-meterslöparen.

Fler namn tillkommer

I truppen, som hittills består av 53 idrottare, finns förstås också färske VM-guldmedaljören och världsrekordhållaren Armand Duplantis tillsammans med bland andra Daniel Ståhl, diskus, och Khaddi Sagnia, längdhopp.

Och fler namn tillkommer.

"SM till helgen blir en viktig formindikator för flertalet aktiva, och sedan får vi se vad som sker med rankingen – om ytterligare några kvalificerar sig den vägen. Vissa bitar återstår att lägga i EM-pusslet", säger Kajsa Bergqvist till Svenska friidrottsförbundets hemsida.

Annons

Annons

"Fajtas om medaljerna"

Bergqvist fortsätter:

"Vi har precis avslutat ett häftigt och intensivt VM i USA, men nu är det fullt fokus framåt. Till EM i Tyskland reser vi med en betydligt bredare trupp, och tanken är att ge fler chansen att tävla på den yttersta nivån. Sammantaget rymmer truppen många aktiva med chans på topp-åtta och vissa kommer självfallet att fajtas om medaljerna."

Friidrotts-EM avgörs 15-21 augusti.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.