A-
A+

Efter ilskan – natt-SM i orientering kan bli av

SM i nattorientering ser ut att bli av. Arkivbild.
SM i nattorientering ser ut att bli av. Arkivbild.
OrienteringTT

Först var beskedet att SM i nattorientering skulle stoppas eftersom det inte ansågs vara en elitidrott

Men nu backar kommunen efter ilska från Orienteringssverige – SM kan bli av trots allt, rapporterar Aftonbladet.

Annons

Annons

Det var Österåkers kommun, där evenemanget avgörs, tillsammans med Smittskydd Stockholm som kom fram till att det inte var tillåtet att genomföra SM.

Ett hån både mot vår idrott och våra elitlöpare, sade Svenska orienteringsförbundets idrottschef Tomas Stenström till orienteringsmagasinet.se då.

Men nu ändrar kommunen sitt beslut, och SM ser ut att kunna arrangeras ändå. Thomas Stenström säger till Aftonbladet att orienteringsförbundet och Riksidrottsförbundet (RF) haft fortsatt dialog med Österåkers kommun.

De har nu lämnat ett besked till oss där de säger att vi får genomföra det här SM:et som en elittävling förutsatt att förbundet och RF bedömer att det håller elitnivå. Och det gör ju vi då, säger han till tidningen.

Stenström säger dock att det fortfarande ska göras en bedömning av hur smittoläget kan se ut om en månad, och ett definitivt beslut huruvida tävlingen blir av väntas inom två veckor.

Men det är i alla fall glädjande att vi går under elitnivå. Det var framför allt det vi stred för och det vi reagerade väldigt starkt på, säger Stenström.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!