A-
A+

Efter Maradonas död – sju personer åtalas

En fotbollssupporter i Buenos Aires hänger en ros på en t-shirt föreställande Diego Maradona, som dog i november förra året. Arkivbild.
En fotbollssupporter i Buenos Aires hänger en ros på en t-shirt föreställande Diego Maradona, som dog i november förra året. Arkivbild.
FotbollTT

Sju personer i kretsen närmast Diego Maradona åtalas för fotbollslegendarens död.

De åtalade, bland andra Maradonas läkare och psykiater, riskerar mellan åtta och 25 års fängelse om de döms.

Annons

Annons

Maradona dog den 25 november förra året, 60 år gammal, i utkanten av Argentinas huvudstad Buenos Aires. Han vårdades då i hemmet efter att två veckor tidigare ha genomgått en hjärnoperation.

Kort efter dödsfallet inledde argentinska myndigheter en utredning för att undersöka om fotbollsikonen fick korrekt behandling efter operationen.

För tre veckor sedan konstaterade en medicinsk expertpanel att Maradona fick undermålig vård, att han hade haft större chanser att överleva på en lämplig vårdinrättning, och nu har utredningen lett ända till åtal, skriver ESPN.

Sju personer i vårdteamet runt den tidigare Napolistjärnan, bland andra neurokirurgen som opererade honom och psykiatern som behandlade honom under hans sista tid i livet, åtalas för att ha orsakat Maradonas död. Åklagarkontoret i San Isidro, i Buenos Aires, har bett domaren att begära att de åtalade inte tillåts lämna landet.

Bland övriga åtalade finns två sjuksköterskor, en sjuksköterskekoordinator, en läkare och en psykolog.

Om de anses skyldiga riskerar de fängelsestraff på mellan åtta och 25 år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!