A-
A+

Efter medietips – Madsen utreds för flickmord

Flickans kropp hittades i en sjö på julafton 2016. Då hade hon varit spårlöst försvunnen sedan juli samma år. Arkivbild.
Flickans kropp hittades i en sjö på julafton 2016. Då hade hon varit spårlöst försvunnen sedan juli samma år. Arkivbild.
DanmarkTT

Efter uppgifter som framkommit i en svensk dokumentär har livstidsdömde Peter Madsen, dömd för mordet på svenska journalisten Kim Wall, återigen hamnat under polisens lupp.

Den här gången handlar det om eventuell inblandning i mordet på 17-åriga Emilie Meng som för fem år sedan försvann spårlöst från stationen i Korsør på västra Själland.

Annons

Annons

Efter nya uppgifter som framkommit i en svensk dokumentärserie rörande Meng ska polis i jakt på eventuella blodspår nu närmare undersöka en vit skåpbil som Peter Madsen tidigare använt, rapporterar danska nyhetsbyrån Ritzau.

Skåpbilen har beslagtagits, och enligt uppgifter från en svensk kriminaltekniker ska spår som kan vara blod ha noterats i bilen, uppger mediebolaget Discovery i ett pressutskick.

En vit skåpbil har tidigare också pekats ut som ett centralt spår i det uppmärksammade försvinnandet sommaren 2016. Först ett halvår senare hittades flickans kropp i en sjö nära Borup på Själland.

Den danske ubåtsbyggaren Peter Madsen dömdes av Köpenhamns byret (tingsrätt) till livstids fängelse för mord på journalisten Kim Wall. I samband med en intervju 2017 följde hon med Madsen på hans ubåt UC3 Nautilus.

Han åtalades senare för mord, sexbrott under särskilt försvårande omständigheter och brott mot griftefriden. Dödsorsaken är inte fastställd och Peter Madsen hävdar att Kim Wall dött genom en olycka ombord på ubåten. Han har tidigare nekat till mord, men erkänner att han styckat Wall och sänkt kroppsdelarna i havet.

Domen överklagades till landsretten som fastställde livstidsstraffet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.