-
+

Efter otäcka kraschen – Grosjean till Indycar

Romain Grosjean bara några dagar efter den otäcka kraschen i Bahrain, som kunde ha kostat honom livet. Nu är han klar för Indycarserien. Arkivbild.
Romain Grosjean bara några dagar efter den otäcka kraschen i Bahrain, som kunde ha kostat honom livet. Nu är han klar för Indycarserien. Arkivbild.
BilsportTT-AFP

Det var bara två månader sedan han höll på att mista livet i en av de otäckaste krascherna i formel 1 på många år. Nu är det klart att fransmannen Romain Grosjean fortsätter karriären i Nordamerika.

Annons

Annons

34-åringen har nämligen fått en styrning med USA-baserade stallet Dale Coyne i Indycar.

Det jag har saknat mest de senaste åren är att kunna ha möjligheten att slåss om att vinna loppen, säger Grosjean.

Han kommer dock inte att köra i de fyra ovalloppen, däribland klassikern Indy 500.

Jag vill inte göra det med hänsyn till min familj, däribland mina barn, som genomled obeskrivliga känslor när de såg tävlingen i Bahrain på tv. Jag vill inte riskera att försätta dem i samma situation igen, säger Grosjean.

Det var den 29 november som olyckan i Bahrain inträffade på det första varvet. Grosjean dundrade in i skyddsräcket i 220 kilometer i timmen, varpå bilen klövs mitt itu och fattade eld. Grosjean kunde lyckligtvis ta sig ur snabbt för egen maskin, innan bilen totalförstördes på bara 28 sekunder. Han klarade sig mirakulöst undan med lättare brännskador på händerna samt med skador på revbenen.

Grosjean körde i formel 1 för Renault 2009, för Lotus 2012–2015, och för Haas 2016–2020 och blev som bäst tvåa i ett lopp 2013.

I Indycarserien, som inleds den 18 april, återfinns svenskarna Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss