Efter pengasuccén: "Varan-tv" gör comeback

Varanteatern 1997 (Anders Andersson, Petter Bragée, Fredrik Ljungberg, Jonas Sykfont, Magnus Thomson, Olof Wallberg, David Wiberg och Fredrik Åkerman). Arkivbild.
Varanteatern 1997 (Anders Andersson, Petter Bragée, Fredrik Ljungberg, Jonas Sykfont, Magnus Thomson, Olof Wallberg, David Wiberg och Fredrik Åkerman). Arkivbild.
TvTT

Över en miljon kronor på några timmar. Varanteaterns insamling blev en succé – och nu gör gruppen comeback.

Annons

Annons

David Wiberg. Arkivbild.
David Wiberg. Arkivbild.

Har du saknat kultserien "Varan-tv" de senaste 20 åren? Grattis, nu dyker serien dyker upp igen. Varanteatern ­- humorgruppen bakom serien – drog på fredagen i gång en kampanj på insamlingssidan Kickstarter för att kunna göra comeback.

Över en miljon

Målet var att samla in minst 300 000 kronor, och på bara några timmar hade siffran tickat upp till över en miljon kronor, vilket enligt kampanjen innebär att det blir minst ett nytt fullängdsavsnitt av den kultförklarade serien.

Det känns fantastiskt roligt och läskigt på ett härligt sätt på samma gång, säger Varanteatermedlemmen David Wiberg till TT.

Anledningen till att gruppen började fundera på comeback var alla som berättat för dem genom åren vad serien betytt för dem.

Även om vissa tyckte att den sög så är det många som haft stor glädje av oss, och vi har nog haft större "impact" än vi trott. För deras skull kände vi att vi måste testa att slänga ut frågan, och nu har vi fått svar på den.

Annons

Annons

Annan moral

Kommer då nya "Varan-tv" skilja sig från gamla "Varan-tv"? Mycket kommer nog att vara sig likt, säger David Wiberg.

En annan anledning till att vi gör det här är ju att få vara tillsammans och vara den här sjuhövdade hjärnan som får en viss typ av idéer som är unika för oss. Sedan är vi medelålders med barn och vi har en annan moral i dag, och tiderna har tack och lov förändrats ganska rejält sedan dess. Men jag ser fram emot att försöka spränga gränserna och uppnå en härlig chockeffekt utan att göra överträdelser.

Själv ser han på serien i dag med nya ögon:

Det som slår mig när jag tittar på "Varan-tv" i dag är att det är så jävla dumt. Det borde inte ha gjorts, men det gjordes och det är på något underligt sätt storheten i det. Det är lite samma sak med återföreningen – vi borde inte göra det här, men vi gör det ändå säger David Wiberg

"Varan-tv" sändes i två säsonger på SVT 1997 och 1998. Avsnitten var en blandning av livesketcher och förinspelade inslag och beskrevs av Varanteatern själva som "en galen peep-show med mer än 400 kg på scen".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons