Efter protesterna – LeBron till Vita huset?

Los Angeles Lakers superstjärna LeBron James.
Los Angeles Lakers superstjärna LeBron James.
BasketTT

LeBron James har tröttnat på polisvåldet mot svarta i USA.

Nu bjuds NBA-stjärnan in till Vita huset för att diskutera rasdiskriminering, skriver Reuters.

Jag skulle vilja se dem (NBA-lagen) röra sig mot konkreta lösningar som är produktiva, säger Donald Trumps rådgivare och svärson Jared Kushner.

Annons

Annons

NBA har meddelat att även torsdagens slutspelsmatcher skjuts upp i protest mot polisskjutningen i Kenosha, Wisconsin, där en mörkhyad man blev skjuten i ryggen sju gånger inför sina barn.

LeBron James är en av många som vädrat sin frustration över rasdiskrimineringen i USA.

"Det blir ingen förändring med bara prat!! Det händer genom handling och det måste hända NU!", twittrar Los Angeles Lakers-stjärnan som på senare tid engagerat sig i projektet "More than a vote" vars syfte är att försvara svarta amerikaners rösträtt och uppmuntra dem att rösta.

"Det hänger på OSS att göra skillnad. Tillsammans. Det är därför din röst är mer än en röst", fortsätter han.

"Trump är villig"

Nu meddelar en av Donald Trumps högst uppsatta rådgivare, tillika svärson till presidenten, Jared Kushner att han vill få till ett möte med LeBron James och diskutera ämnet på en djupare nivå.

Jag tycker det är bra att de (NBA-lagen) står upp för den här frågan, men jag skulle vilja se dem röra sig mot konkreta lösningar som är produktiva. Och igen, president Trump är villig att jobba med dem, säger Kushner i en intervju med Politico, enligt Reuters.

Efter att ha sträckt ut sin hand till James fortsatte sedan Kushner i ordalag som kanske inte landade lika väl hos basketstjärnan:

Jag tycker att NBA-spelare är väldigt lyckligt lottade att de har den finansiella positionen att de har möjlighet att ta ledigt en kväll utan att få finansiella konsekvenser. De har den lyxen, vilket är jättebra.

Annons

Annons

Kritiserade NBA

Tidigare under torsdagen uttryckte sig Donald Trump kritiskt inför reportrar i Washington mot den amerikanska basketligan för beslutet att skjuta upp torsdagens slutspelsmatcher.

De har blivit som en politisk organisation och det är inte bra. Jag tror inte det är bra för sporten eller för landet, sade presidenten.

NBA:s förhoppning är att slutspelet återupptas på fredagen eller lördagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons