A-
A+

Efter rysk rekordsmitta: "Tvångssemester"

Personal i skyddskläder behandlar covid-patienter på Sjukhus 52 i Moskva. Arkivbild.
Personal i skyddskläder behandlar covid-patienter på Sjukhus 52 i Moskva. Arkivbild.
RysslandTT

Efter rusande dödssiffror i covid-19 kommer nu nya restriktioner i Ryssland, bland annat en extra semestervecka i hela landet.

Annons

Annons

Ryssland rapporterade på onsdagen 1 028 nya pandemidöda, vilket är nytt rekord. En ny våg av smitta härjar sedan vaccinationskampanjen stannat upp med bara 35 procent fullt vaccinerade.

Tidigare under pandemin har president Vladimir Putin försökt hindra smittokedjorna genom att beordra extra semester, och nu är det dags igen. När Rysslands skolor har höstlov första veckan i november, samtidigt som det svenska, ska folk i gemen inte heller gå till jobbet.

Det är extra viktigt just nu att kapa topparna i denna nya våg av epidemin, säger Putin vid ett regeringsmöte enligt nyhetsbyrån Interfax.
Därför stödjer jag förslaget om rikstäckande arbetsfria dagar, med full lön, under perioden den 30 oktober till och med den 7 november.

Mätt i antal dödsfall per miljon invånare ligger Ryssland för närvarande tolva i världen, efter ett antal östeuropeiska länder. Men landets storlek gör att det ändå sticker ut som ett av de viktigaste naven för smittan just nu.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.