A-
A+

Efter skandalkyssen: Nytt krismöte i Spanien

Luis Rubiales. Arkivbild.
Luis Rubiales. Arkivbild.
FotbollTT

Det spanska fotbollsförbundet kallar till krismöte.

Detta efter att förbundsordföranden Luis Rubiales kysst landslagsstjärnan Jennifer Hermoso på munnen efter Spaniens VM-guld.

Annons

Krismötet, som hålls på måndag, kommer efter att Internationella fotbollsförbundet, Fifa, stängt av spanska förbundsordföranden Luis Rubiales från all fotboll i tre månader.

Enligt flera spanska medier vill man "utvärdera situationen som förbundet befinner sig i".

Utöver det har spanska förbundet inlett en intern utredning efter att dess protokoll om sexuellt våld aktiverats.

"Därför kräver vi yttersta respekt för rätten till integritet och värdighet för alla inblandade individer", säger Maria Dolores Martinez Madrona, skyddsombud på förbundet, i ett uttalande enligt BBC.

"Som skyddsombud för sexuellt våld är min plikt att följa protokollet och skydda integriteten för dem som berörs av denna incident".

Luis Rubiales menar att kyssen var i samförstånd och att han är oskyldig – medan Hermoso har beskrivit kyssen som ett övergrepp.

Hela den spanska VM-truppen har valt bojkotta landslagsspel under den nuvarande ledningen. Därtill har samtliga tränare för det spanska damlandslaget, förutom förbundskaptenen Jorge Vilda, sagt upp sig i protest mot förbundsordföranden Luis Rubiales.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.