Efter snöstormen – då spelas matchen i Umeå

Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir. Arkivbild.
Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir. Arkivbild.
FotbollTT

Snöstorm i Umeå gjorde att söndagens match i damallsvenskan mellan Umeå och Kristianstad flyttades.

Ny matchtid blir i morgon, måndag, klockan 15 om vädret tillåter.

Annons

Annons

Strax innan avspark på söndagseftermiddagen började det vräka ner över fotbollsplanen och linjerna snöade snabbt över. Detta i kombination med stor skaderisk i halkan gjorde att domaren Sara Wiinikka valde att inte blåsa igång matchen.

Det här är bara en väldigt tråkig situation. Vi hade förstås velat spela matchen, säger Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir.

Medan man väntade på besked om matchen eventuellt skulle kunna spelas senare på kvällen passade Kristianstads spelare på att rulla snöbollar och göra snöänglar på den helt snötäckta planen.

Matchen var viktig för båda lagen. Umeå slåss för nytt kontrakt medan Kristianstad spelar för att behålla sin tredjeplats som innebär spel i Champions league nästa säsong.

Matchen är helt avgörande. Med fyra omgångar kvar så har vi tredjeplatsen som ger en Champions League-plats. Så det är en superviktig match för oss, säger Elisabet Gunnarsdottir.

Även i Umeålägret var besvikelsen stor när det stod klart att det inte skulle bli någon match.

Tråkigt. Vi skulle precis gå ut och hade laddat till tusen. Förhoppningsvis får vi till matchen i morron om vi har tur, säger Umeås anfallare Lova Lundin.

I stället för flyg hem till Skåne blev det nu en hotellnatt i Umeå för Kristianstad. Extrakostnaden på drygt 100 000 kronor betalar intresseorganisationen Elitfotboll Dam (EFD).

På söndagskvällen kom besked från Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté att matchen mellan Umeå och Kristianstad ska spelas i morgon, måndag, klockan 15.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons