A-
A+

Efter "spott och spe" kunde Luleå vinna igen

Luleå fick jubla borta mot Malmö efter en 2–1-seger. Det var norrbottningarnas första seger sedan premiären.
Luleå fick jubla borta mot Malmö efter en 2–1-seger. Det var norrbottningarnas första seger sedan premiären.
IshockeyTT

Efter att ha utstått "spott och spe" kunde Luleå stoppa sin blödning.

Med 42 sekunder kvar att spela borta mot Malmö avgjorde Juhani Tyrväinen med sitt 2–1-mål.

En krigarseger, säger målvakten Jesper Wallstedt.

Annons

Annons

Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglund hittade inte orden för en sedvanlig matchanalys efter den sena trepoängaren borta mot Malmö.

Jag vet egentligen inte vad jag ska säga. Jag är mer glad för att våra grabbar gör ett sådant jobb i det prekära läget vi har varit i. Vi har fått utstå mycket spott och spe efter vår inledning, vilket vi var delvis förtjänta av, säger Berglund.
Att kunna göra den här kampinsatsen med den bakgrund vi har efter fyra raka förluster och sist i serien. Det är jäkligt imponerande.

"Första steg"

Matchvinnaren Juhani Tyrväinen:

Det här var stort för laget. Vi vet att vi kommer att studsa tillbaka, det här var ett första steg för laget, säger Tyrväinen.
Men det är klart att det har påverkat oss lite. Du förlorar självförtroendet något, fortsätter finländaren.

Målvakten Jesper Wallstedt, som räddade 25 av 26 skott, berättar att truppen haft något av ett krismöte efter de fyra raka förlusterna.

Det är aldrig kul att förlora en del matcher i rad. Samtidigt vet vi att vi är en stark grupp, både som hockeyspelare och människor. Vi har haft lite samtal inne i gruppen om hur vi ska försöka vända det här, säger Jesper Wallstedt.

Prestationen i Malmö betydde mer än bara tre viktiga poäng.

Det är skönt att det är en sådan här match, där vi verkligen tar en krigarseger. Det behöver inte alltid vara så glamouröst. Nu bevisar vi att vi kan vinna på ett lite grisigare och fysiskt spel. Det är en styrka i sig, säger Wallstedt.

Förutom den tunga säsongsupptakten råder det backkris hos norrbottningarna. Duon Daniel Sondell (hjärnskakning) och Pontus Själin (okänd skada) fick utgå mot Oskarshamn i lördags (2–4) och saknades mot Malmö. Det gjorde även avstängde Oscar Engsund, som dock är spelklar till lördagens hemmamatch mot Växjö.

Lösningen nu blev att centern Jonas Berglund fick bilda backpar med lagkaptenen Erik Gustafsson.

Han gjorde ett bra jobb. Han är ju en center, en defensiv spelare, men han har också många fina kvaliteter framåt. Han gör ju ett riktigt grovjobb i boxplay också, säger Wallstedt.

Den NHL-meriterade finländaren Julius Honka gav Luleå ledningen 6.15 in på den andra perioden. Försvararen, som var Dallas förstaval i NHL-draften 2014, hängde in 1–0 i krysset bakom Daniel Marmenlind i Malmömålet.

Annons

Annons

"Fruktansvärt trötta"

Drygt halvvägs in på den tredje akten kvitterade Joakim Ryan för Malmö när det endast återstod sex sekunder på en dubbelutvisning för Luleå.

Jag hinner inte riktigt se pucken innan den sitter i målet. Det är synd, men skönt att vi kunde få till det på slutet och ta tre poäng, säger Wallstedt.

Malmötränaren Joakim Fagervall var allt annat än nöjd efter förlusten.

Jag tycker att vi är så fruktansvärt trötta i varje närkamp. Luleå vinner för att de är förberedda för att vinna, vi är det inte, säger Fagervall.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.