A-
A+

Efter succén: Speljätten utökar samarbetet

'Pokémon go' blev en enorm succé när det lanserades 2016. Nu satsar företaget bakom, Niantic, på att omvandla fler Nintendo-titlar. Arkivbild.
"Pokémon go" blev en enorm succé när det lanserades 2016. Nu satsar företaget bakom, Niantic, på att omvandla fler Nintendo-titlar. Arkivbild.
SpelTT

Annons

Annons

Efter pokémon kommer pikmin. Nintendo och Ninantic meddelar att de kommer att samarbeta för att göra fler appar av Nintendos mer eller mindre välkända spelfigurer. Först ut är pikmin, små färgglada varelser med blommor på huvudet som senast sågs i den uppfräschade versionen av "Pikmin 3" som släpptes till Nintendos handburna konsol Switch i höstas.

I ett pressmeddelande säger Nintendo-legendaren Shigeru Miyamoto, som ligger bakom spelserier som "Mario", och "Zelda", att man vill "erbjuda en upplevelse som är annorlunda jämfört med traditionella spel".

Ninantic har tidigare utvecklat mobilsuccén "Pokémon go" för Nintendos räkning och även det kommande "Pikmin"-spelet kommer att ha stark koppling till att röra sig i den verkliga världen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!