Efter succéstarten –rekordsäsongen inom räckhåll

Sveriges Hanna och Elvira Öberg fick en strålande inledning på skidskyttesäsongen. Arkivbild.
Sveriges Hanna och Elvira Öberg fick en strålande inledning på skidskyttesäsongen. Arkivbild.
SkidskytteTT

Efter en svensk succéinledning startar världscupen i skidskytte igen efter julledigheten.

Med systrarna Öberg i spetsen inleds jakten på rekordet med 21 blågula pallplatser från säsongen 2000–2001 då Magdalena Forsberg.

Det känns väl inom räckhåll, säger Elvira Öberg.

Annons

Annons

Annons

Annons

Sveriges sensationella säsongsinledning, med totalt 15 pallplatser, har visat på en stor bredd i laget. Men den absoluta spetsen stavas fortfarande Öberg – i år gånger två i form av storstjärnan Hanna och lillasyster Elvira.

Det var en väldigt väldigt bra start och det var inte bara jag utan det var verkligen hela laget. För mig var det väldigt inspirerande, det gav verkligen energi och jag tror att det gav ett väldigt självförtroende för hela gänget att få den starten, säger Hanna Öberg.

"Ganska ödmjuk"

Elvira Öberg håller med:

Det gick i princip så bra som det kunde gå för väldigt många. Det är klart att nu vet man vad man kan göra, och det är lätt att tänka att "nu ska det gå så här bra hela tiden". Men jag känner mig ändå ganska ödmjuk för att det är skidskytte vi håller på med och för egen del är det min andra världscupsäsong.

Tillsammans har de kört ihop åtta pallplatser, stafetter inkluderat, och när världscupen startar om är Hanna Öberg tvåa i totalen – bara två pinnhål ovanför jagande lillasyster Elvira.

Hon har verkligen imponerat här och det är jättekul för mig att följa henne. Det känns som att när jag inte riktigt presterat på topp så har hon gjort det och det har nästan varit någon av oss på prisutdelning varje gång, säger Hanna Öberg.

Annons

Annons

"Inom räckhåll"

Skidskyttelandslaget har redan tagit fler pallplatser än man gjorde under hela förra säsongen – och i den här takten har laget en bra chans att slå den svenska toppnoteringen på 21 pallplatser från säsongen 2000–2001, när Magdalena Forsberg dominerade med 14 segrar.

Jo, men det känns väl inom räckhåll. Vi ska väl jobba på så bra vi kan, säger Elvira Öberg.

Världscupen startar om i tyska Oberhof med sprint under fredagen. Damernas lopp startar 11.30 och herrarnas 14.15.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons