Efter tågstoppet i Gnesta – två misstänkta

Avspärrningarna vid Gnesta station hävdes på torsdagseftermiddagen efter ett tidigare larm om ett misstänkt föremål på ett pendeltåg.
Avspärrningarna vid Gnesta station hävdes på torsdagseftermiddagen efter ett tidigare larm om ett misstänkt föremål på ett pendeltåg.
BrottTT

Avspärrningarna vid Gnesta station hävdes på torsdagseftermiddagen efter ett tidigare larm om ett misstänkt föremål på ett pendeltåg. Två personer har gripits efter händelsen, varav en har anhållits.

Annons

Annons

Enligt Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisregion Öst, greps den förste av de misstänkta vid 15-tiden.

Jag kan inte gå in går på mer detaljer i nuläget, men mannen ifråga är i 40-årsåldern. Han är gripen, misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse, säger han till TT.

Mannen anhölls senare på dagen misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Vid 21-tiden på kvällen greps ytterligare en man i 30-årsåldern – skäligen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, enligt Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion Öst.

Vi ska nu förhöra honom och därefter får åklagare besluta om han kommer att anhållas.

Enligt Thomas Agnevik har polisen arbetat intensivt sedan händelsen, men vill i övrigt inte lämna några detaljer.

Polisinsatsen i Gnesta, söder om Södertälje, utlöstes vid 11:30-tiden då en person ringde in till polisen och slog larm om ett misstänkt farligt föremål på ett pendeltåg.

Tåget utrymdes och området spärrades av. Nationella bombskyddet skickades till platsen, men efter att ha genomsökt området utan att ha hittat något farligt föremål hävdes avspärrningarna vid 15-tiden.

På grund av insatsen rådde det under några timmar på eftermiddagen stopp i tågtrafiken vid Gnesta, vilket även påverkade trafiken på sträckorna Stockholm–Göteborg och Stockholm–Malmö.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons