A-
A+

Efter tunga tiden – Rissveds klar för OS

Jenny Rissveds. Arkivbild.
Jenny Rissveds. Arkivbild.
OlympisktTT

Den svenska OS-truppen fylls på med ytterligare sex namn och två lag.

Bland de uttagna finns regerande OS-mästaren i mountainbike Jenny Rissveds och simningens nya stjärnskott Emelie Fast, 17.

Annons

Annons

Utöver det har skateboardåkaren Oskar Rozenberg Hallberg samt simmarna Michelle Coleman, Sophie Hansson och Robin Hanson tagits ut av Sveriges olympiska kommitté (SOK).

SOK ger även klartecken för lagkappslag i både frisim och medley.

Mountainbikecyklisten Jenny Rissveds tog OS-guld i Rio de Janeiro 2016, men har haft en krokigare väg till Tokyo. 26-åringen slutade på 16:e plats i VM 2019 efter nästan två års frånvaro på grund av ätstörningar och depression. Det var länge osäkert om det skulle räcka för att kvala in till OS – men nu står det klart att hon får chansen att försvara sin titel.

17-åriga Emelie Fast har också fått en biljett till Tokyo-OS. Hon slog till med ett superlopp på 100 meter bröstsim under EM i Budapest tidigare i maj där hon putsade sitt personbästa med drygt två sekunder och var två tiondelar under OS-kvalgränsen.

Det svenska skateboardstjärnan Oskar Rozenberg Hallberg blir Sveriges representant när sporten debuterar i OS.

Sophie Hansson tog nyligen EM-guld på 100 meter bröstsim och får satsa på nya framgångar i Tokyo. Michelle Coleman, som klarade OS-kvalgränsen flera gånger redan 2019, är slutligen klar för sommarspelen.

Louise Hansson och Robin Hanson är också del av simlaget.

OS invigs den 23 juli.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!