Efter värvningsförbudet: "Inte sjunkit in än"

Östersund får värvningsförbud efter spelaraffären med Saman Ghoddos, i mitten. Arkivbild.
Östersund får värvningsförbud efter spelaraffären med Saman Ghoddos, i mitten. Arkivbild.
FotbollTT

Östersund får värvningsförbud till januari 2022, meddelar idrottens skiljedomstol (Cas). Däremot stryks de böter på 40 miljoner kronor som delades ut till klubben och Saman Ghoddos.

Det är glädje och lättnad, säger Östersunds vd Michael Schahine till TT.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Östersund och Ghoddos dömdes av internationella fotbollsförbundet (Fifa) 2018 för kontraktsbrott till böter på 40 miljoner kronor och Ghoddos stängdes av från spel i fyra månader. Klubben fick också värvningsförbud, något som senare hävdes.

Nu stryker Cas böterna.

Det är ett väsentligt belopp som tyngt oss, och det känns skönt att det försvunnit. Rent bokföringsmässigt är det stor skillnad för oss, säger klubbens vd Michael Schahine.

Ska lägga upp strategi

Däremot bestraffas ÖFK med ett värvningsförbud på två transferfönster.

Beslutet om värvningsförbudet har inte sjunkit in än. Nästa gång vi får värva spelare är januari 2022. Jag, vår sportsliga ledning och vår tränare Amir Azrafshan får lägga upp en strategi, säger Schahine.

Ghoddos skrev sommaren 2018 på för spanska klubben Huesca, och poserade på sociala medier med en Huesca-tröja. Men ett par dagar senare blev Ghoddos klar för franska klubben Amiens, trots att ett kontrakt var skrivet med Huesca.

Den spanska klubben anmälde Ghoddos och Östersund för kontraktsbrott till Fifa, vilket resulterade i en avstängning för Ghoddos och ett bötesbelopp på 40 miljoner kronor. Både klubben och spelaren överklagade till Cas.

Annons

Annons

Vana vid utmaningar

Att böterna försvinner underlättar naturligtvis nästa steg, att iordningställa vår ekonomi. Det kommer att bli en utmaning. Men vi är ÖFK, vi är vana vid utmaningar.

Klubben kommer inte vara tillåtna att registrera nya spelare under perioden.

"Beslutet om förbudet mot att registrera nya spelare, nationellt och internationellt, för Östersund står fast. Klubben måste avtjäna straffet under de två nästkommande registreringsperioderna (transferfönstren)", står det i domen från Cas.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons