A-
A+

Efterskalv skakade Haiti

Ett raserat sjukhus i Fleurant i Haiti.
Ett raserat sjukhus i Fleurant i Haiti.
HaitiTT-Reuters

Ett efterskalv efter den kraftiga jordbävningen i lördags skakade sydvästra Haiti under natten till torsdag, lokal tid. Dödssiffran i landet uppgår nu till nära 2 200.

Annons

Annons

Inga nya allvarliga skador har rapporterats men flera byggnader uppges ha skakat i Les Cayes, den värst drabbade staden.

Under onsdagen justerades dödssiffran efter lördagens skalv upp till nära 2 200 offer. Många tusen fler är skadade och närmare 60 000 hus beräknas ha förstörts.

Mycket av nödsändningarna har försenats och tålamodet börjar ta slut för många drabbade, och de får stöd av premiärminister Ariel Henry.

Haiti står på knäna. Jordbävningen som har förstört en stor del av de södra delarna av landet visar åter hur sårbara vi är, säger han.

Premiärministern varande parallellt för att dödssiffran kommer att stiga ytterligare.

Samma bedömning för lokala myndigheter.

Vi tror att det fortfarande finns kroppar i ruinerna för vi kan känna lukten av dem genom rasmassorna, säger Jean Mary Naissant, vice borgmästare i Cavaillon som ligger strax utanför Les Cayes.

Utfattiga Haiti har fortfarande inte återhämtat sig efter den förödande jordbävningen 2010 som skördade över 200 000 dödsoffer. Den nuvarande katastrofen kommer efter att den politiska oron i landet fördjupats ytterligare av mordet på president Jovenel Moïse den 7 juli.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!