A-
A+

Eftertraktad Bennison fokuserar på OS-nuet

Hanna Bennison. Arkivbild.
Hanna Bennison. Arkivbild.
FotbollTT

Hanna Bennison har inte tid att tänka på var hon ska spela i höst.

Den 18-åriga mittfältaren har fullt upp med att leva sin OS-dröm.

Det här betyder verkligen allt för mig, säger fotbollstalangen.

Annons

Annons

I början av sommaren erkände den 18-åriga mittfältaren, av sajten Goal utsedd till världens största talang, att hon börjat fundera på att byta klubb.

Då handlade det om att få speltid – under våren satt Bennison mest på bänken i Rosengård – och hon nämnde att flera utländska klubbar från bland annat Tyskland och England hört av sig.

Två månader senare är läget till viss del ett annat. Hanna Bennison reste häromdagen med den svenska OS-truppen till Japan med tre raka allsvenska starter i benen. Kan det få henne att ändra kurs, till att trots allt stanna i Sverige?

Det är klart att det var viktigt för mig att få de här matcherna innan vi åkte hit. Jag har inte fått spela så mycket tidigare i år så det betydde jättemycket att få några matcher i benen. Nu känner jag mig lite mer redo, säger Hanna Bennison på torsdagens digitala pressträff från Fukuoka.
Men just nu ligger mycket fokus på OS och att bara vara här och nu.

Tunga spelartapp

Hon vet om att hålla korten nära kroppen när det handlar om framtiden. Trots reportrarnas envisa lirkande ger inte Bennison många ledtrådar om vad som väntar efter OS.

Rosengård värderar henne högt och vill knappast tappa fler spelare i närtid. De senaste veckorna har klubben blivit av med OS-duon Anna Anvegård och Nathalie Björn (båda Everton), isländska stjärnan Glódis Perla Viggósdóttir (Bayern München) och tränaren Jonas Eidevall (Arsenal).

Everton och Bayern München är två av klubbarna som också ryktats vara intresserade av att värva Bennison, vars kontrakt med Rosengård går ut efter nästa säsong.

Fullt fokus ligger på OS och att vara här och nu. Så det är inte så mycket som jag tänker på eller lägger så mycket tid på just nu. Det är klart att det dyker upp ibland, men jag skulle ändå säga att jag är ganska bra på att lägga undan det och bara tänka på här och nu, säger Hanna Bennison.

Annons

Annons

Blixtar och dunder

Torsdagens pressträff blev en timme försenad efter att träningen i Fukuoka skjutits fram på grund av kraftigt regn- och åskväder. Ovädret ryktas komma också till Tokyo nästa vecka, där Sverige ska spela OS-premiär mot USA på onsdag.

Men inte heller det håller Hanna Bennison vaken om nätterna.

I stället njuter hon av att redan som 18-åring få vara med i en svensk OS-trupp.

Det betyder jättemycket. Det här har varit ett mål och en dröm som jag har haft länge. Det betyder verkligen allt för mig.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!