A-
A+

Ekbergs lovande OS-besked: Kan köra för fullt

Niclas Ekberg, högersexa, har stor rutin i landslaget. Arkivbild.
Niclas Ekberg, högersexa, har stor rutin i landslaget. Arkivbild.
HandbollTT

Kantspelaren Niclas Ekberg åkte nyligen på en tung knäskada.

Nu ger han lovande besked inför avresan till OS.

Vi är väldigt positiva till att allt kommer att vara hur bra som helst, säger han.

Annons

Annons

Handbollslandslaget ligger just nu på träningsläger i Ystad. Tillsammans med en landskamp mot Danmark på måndag är detta den sista anhalten innan laget flyger till Tokyo. Avresa: nu på onsdag 14 juli.

En av nyckelspelarna, veteranen Niclas Ekberg, slet av ett ligament i knät under en Bundesligamatch mot Magdeburg den 8 juni. Enligt klubbläkarens prognos väntades 32-åringen bli borta i sex till åtta veckor och sommarens spel var i fara.

"Ligger bra i fas"

Trots detta blev Ekberg uttagen i OS-truppen. Och nu ger han besked om att skadan läker bättre än väntat. Rehabträningen har gett goda resultat.

Det känns jättebra. Vi var ganska tidigt i kontakt med landslaget och första delen (av träningen) skulle köras i klubblaget och sedan skulle landslaget ta över.
Den planen som har lagts upp, där ligger jag bra i fas och knäet reagerar bra på alla saker vi gör, så vi är väldigt positiva till att allt kommer att vara hur bra som helst när vi väl kör i gång, säger Ekberg.

TT: Kommer du att kunna köra för fullt?

Absolut, min känsla i dag är att det inte kommer att vara några problem. Det gäller bara att hålla det på en lagom nivå nu så att man inte kör på för mycket och åker på något bakslag.

Annons

Annons

"Oerhört bittert"

Kantspelaren var med och tog OS-silver i London 2012, men en fotskada stoppade honom från sommarspelen Rio de Janeiro 2016. Ännu ett missat OS hade varit tungt för nyckelspelaren, som vann skytteligan i spelen för nio år sedan.

Det är klart att det var oerhört bittert att missa det. Och när man väl sett fram emot detta så kommer en sådan här baksmäll. Men jag har kämpat stenhårt och gjort allt jag kan för att göra det möjligt. Och fram till nu har det verkligen betalat sig, säger Niclas Ekberg.

Sveriges handbollsherrar möter Bahrain i OS-premiären den 24 juli.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!