A-
A+

Elanga förstår Ronaldo – känner sig inte utpekad

Cristiano Ronaldo och Anthony Elanga. Arkivbild.
Cristiano Ronaldo och Anthony Elanga. Arkivbild.
FotbollGirona, TT:s utsände

Cristiano Ronaldo riktar kritik mot de unga spelarna i Manchester United i sin omtalade intervju.

Anthony Elanga, 20, känner sig inte utpekad.

Jag är alltid fokuserad och Ronaldo har hjälpt mig mycket, säger landslagsanfallaren som längtar efter att få äta en kebabpizza när han kommer till Malmö.

Annons

Annons

Ronaldos omtalade långintervju med Piers Morgan i TalkTV slog ned med full kraft i veckan.

Veteranen sparar inte på krutet i den kritik han riktar mot Manchester United. En grupp som får slängar av sleven är klubbens unga spelare.

Intervjun är förstås ett samtalsämne bland spelare och ledare i landslagstruppen som lämnar lägret i Girona på fredagen.

Många har frågat mig. När jag kommer tillbaka får Manchester United redogöra för vad som har sagts. Vi kommer säkert att diskutera vad som har hänt, säger Anthony Elanga.

TT: Kan man stänga av allt snack om Manchester United när man är med landslaget?

Det är svårt. Alla har telefoner. Speciellt när jag har kompisar i Sverige och i Manchester, så vill de ha reda på vad som har hänt och jag vet det inte själv. Jag har bara hört vad andra har hört, säger Elanga.

Landslagsanfallaren förstår vidden av Ronaldos hårda kritik. Det är inte vem som helst det handlar om utan en av världens mest kända personer, följd av hundratals miljoner människor på sociala medier.

Han är en av världens största spelare, en "role model" och en influencer. Om han säger saker kommer folk att vilja prata om det.

Pratar gott om Ronaldo

Elanga har gått den långa vägen i United och som ung spelare har han bara gott att säga om Ronalo.

Han har hjälpt mig väldigt mycket. Inte bara på planen, utanför också. Han är en inspiration inte bara för mig utan för alla unga spelare i United.

En del av Ronaldos verbala svingande riktades mot just de yngre spelarna i klubben. Att de saknar respekt för de äldre, inte tar till sig goda råd och ägnar för mycket tid åt sina mobiltelefoner.

Elanga känner sig inte träffad av kritiken.

Inte så mycket. När vi träffas är han fortfarande Cristiano Ronaldo för mig.

Men han förstår Ronaldo.

Jag tror att han sagt unga spelare generellt. Vi är en ny generation men jag är alltid fokuserad på vad jag gör. Men jag förstår honom. Det är mycket telefoner, mycket teknologi och sånt.

Annons

Annons

Stänger av

Det är ganska enkelt för unga spelare att tappa fokus, men jag har alltid varit hundraprocentigt fokuserad på vad jag gör. Jag tycker att unga spelare i United lyssnar, men jag förstår vad han menar, säger Elanga.

TT: Hur gör du nu när du är med landslaget och så många undrar vad som händer i Manchester United? Stänger du av?

Det är det jag försöker. Stänga av allt. Även min familj vill veta, de vill veta allt hela tiden. Och andra spelare vill veta, men jag stänger av och säger att jag kan säga något när jag kommer tillbaka till Manchester.

Mest av allt längtar Anthony Elanga till att att komma tillbaka till Malmö, födelsestaden. Sverige möter Algeriet på Eleda stadion på lördag.

Jag har inte varit på arenan sedan farsan (Joseph) vann SM-guldet 2010. Det är tolv år sedan.

Mums med kebabpizza

Och det här:

En kebabpizza. Jag har sagt det förut, Malmö har de bästa kebabpizzorna. När jag har tid, kanske, kanske jag kan få en kebabpizza. Jag äter bara kebabpizza när jag är i Sverige.

TT: Finns det inte sådan i England?

Nej, de kan inte laga pizza i England, säger Elanga.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.