A-
A+

Elanga hoppades på startplats: "Besviken"

Sveriges Anthony Elanga fick hoppa in i matchen mot Norge. Arkivbild.
Sveriges Anthony Elanga fick hoppa in i matchen mot Norge. Arkivbild.
FotbollOslo, TT:s utsände

Anthony Elanga fick inte starta i 2–3-förlusten mot Norge, efter matchen berättar han att han var besviken på att bli förpassad till bänken.

Men det är inte mitt beslut.

Annons

Annons

Efter att ha gjort Sveriges reduceringsmål i den första matchen mot Norge var det nog många som trodde att Anthony Elanga skulle få starta i returmötet. Men när förbundskapten Janne Anderssons startelva släpptes en och en halv timme innan match, var 20-åringen förpassad till bänken.

Man är alltid besviken när man inte får starta men det är inte mitt beslut. Nu måste vi fokusera inför nästa samling, säger han efter förlusten i Oslo.

Med en vardag i Manchester United där han fått mer och mer förtroende kan det vara svårt att få beskedet om att man får inleda matchen på bänken, men enligt Elanga är det bara att sätta plattan i mattan när man väl får spela.

Min mentalitet är att om jag inte startar vill jag komma in och göra en bra prestation, säger han.

Tre förluster på fyra matcher blir det blågula facit efter denna Nations League-samling, inte riktigt de resultat man som spelare hoppas på.

Det är vad det är, vi förlorar tre matcher, säger Elanga och fortsätter:
Det är svårt att ta men man måste ha tålamod för vi har en ny spelstil.

Det är också väldigt svårt att vinna matcher när Erling Braut Haaland öser in mål för motståndarlaget. I höst blir de stadsrivaler när Haaland ansluter till Manchester City.

Han gjorde två mål i dag, han är en väldigt bra spelare. Det ska bli spännande att se honom i England också, säger Elanga.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.