A-
A+

Elanga uttagen i historiskt ung U21-trupp

Anthony Elanga (till vänster) är uttagen i det svenska U21-landslaget. Arkivbild.
Anthony Elanga (till vänster) är uttagen i det svenska U21-landslaget. Arkivbild.
FotbollTT

U21-landslagets nye förbundskapten Poya Asbaghi har tagit ut sin första trupp – och den är historiskt ung. Bland annat är Manchester Uniteds 19-åring Anthony Elanga uttagen.

Annons

Annons

Totalt har 23 spelare, födda år 2000 eller senare, tagits ut till träningslandskampen mot Finland den 3 juni och EM-kvalpremiären mot Luxemburg den 8 juni, båda matcherna i Falkenberg.

Elanga, som gjorde sitt första Premier League-mål den gångna helgen, är en av nio spelare som är födda 2002 eller senare och som alltså har åldern inne för att även vara med i nästa U21-kull. Det utgör 39 procent av spelartruppen vilket är ett nytt rekord för en premiärtrupp i modern tid, uppger Svenska fotbollförbundet.

Snittåldern på spelarna är 19,99 år, den lägsta siffran i en premiärtrupp sedan 2004.

"Det ska bli väldigt spännande att jobba med den här truppen. Det kommer att bli ett intensivt läger där vi ska spela två matcher med en helt ny spelartrupp och ledarstab med allt vad det innebär. Vi kommer behöva lägga ned ett hårt och effektivt jobb, vilket jag är helt övertygad om att den här spelartruppen är beredd att göra", säger Poya Asbaghi.

Av de 23 uttagna spelarna är det endast sju som har spelat U21-landskamper tidigare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!