A-
A+

Eldebrink ledde Sverige till seger: "Stolt"

Frida Eldebrink ledde Sverige till seger i EM-premiären.
Frida Eldebrink ledde Sverige till seger i EM-premiären.
BasketTT

Med några av de största stjärnorna borta vilar ett tungt ansvar på Frida och Elin Eldebrink i basket-EM. Hur tvillingarna tacklade det i premiären mot Slovakien? På allra bästa sätt.

Det var en fin match, säger Frida Eldebrink efter viktiga 74–57-segern.

Annons

Annons

Amanda Zahui, Regan Magarity och Louice Halvarsson. Det är namnkunniga spelare som tvingats lämna återbud till EM i Spanien – och utan trion är det Frida och Elin Eldebrink som ska leda Sverige till succé i mästerskapet.

Visade klassen

Och i torsdagens premiär mot Slovakien var det mycket riktigt det rutinerade tvillingparet som visade klassen. Frida Eldebrink blev poängbäst med 17 poäng då Sverige vann med 74–57, Elin Eldebrink svarade för 15 poäng. Grunden till segern lades i den tredje perioden, då Sverige tryckte gasen i botten samtidigt som slovakiskorna inte alls hängde med.

Jag är nöjd med min insats, men samtidigt är man ju alltid självkritisk, säger Frida Eldebrink till TT.
Det var ett par skott till som jag hade velat sätta. Men framförallt är jag stolt över tjejernas insats. Vi har många unga debutanter som gjorde det riktigt bra.

Premiären mot Slovakien har målats upp som en nyckelmatch för Sverige i jakten på en slutspelsbiljett. Övriga lag i gruppen är nämligen dubbla regerande mästaren Spanien och alltid lika farliga Belarus. Gruppsegraren går direkt till kvartsfinal, medan tvåan och trean får spela åttondelsfinal.

Det var mycket som stod på spel. Det är alltid skönt att spela bra och vinna. Jag tycker att det var extremt skönt att det som vi har jobbat med på träningarna gav resultat. Försvarsspelet var jättebra, säger Eldebrink.

Annons

Annons

Gillar ansvaret

Att vara mittpunkten i landslaget under EM är ingenting som tynger Frida Eldebrink. Tvärtom, faktiskt.

Det känns bra och är något som kommer naturligt, både för mig och för Elin. Det är bara kul att få visa de unga tjejerna hur det ska gå till.

Härnäst väntar nu Spanien för Eldebrink och Sverige.

Vi ska göra vårt bästa, så får vi se hur långt det räcker. Men det är ingen omöjlighet att slå dem. Just nu känns det som "fan, vi kan ju slå dem." Vi har bra självförtroende, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!