A-
A+

Electrolux går sämre – sparpaket kommer

Electrolux flaggar för lägre vinst. Arkivbild
Electrolux flaggar för lägre vinst. Arkivbild
EkonomiTT

Vitvarujätten Electrolux flaggar för en lägre vinst än väntat och lanserar ett besparingspaket.

Vi ser en väldigt låg efterfrågan just nu, i Europa har vi lägre efterfrågan nu än vi hade under pandemin, säger vd Jonas Samuelson

Annons

Annons

Efterfrågan dyker på Electrolux produkter. Ett sämre resultat än väntat gör att Electrolux nu genomför omfattande besparingar. Anledningen till det dåliga resultatet är ökade kostnader på grund av inflation och högre elpris, i kombination med lägre efterfrågan, enligt Jonas Samuelson.

Resultatet för koncernen under det tredje kvartalet förväntas minska betydligt jämfört med andra kvartalet 2022, även exklusive engångskostnaden för att lämna den ryska marknaden. Det är framför allt minskad efterfrågan i Europa och Nordamerika som ligger bakom det negativa resultatet, säger Jonas Samuelson.

Besparingarna ska omfatta både rörliga och strukturella kostnader, och inleds omedelbart. Något bolaget hoppas ska kunna balansera det negativa resultatet.

Vi hoppas kunna se resultat av våra besparingspaket redan under kvartal fyra, säger Jonas Samuelson.

Electrolux aktie föll rejält i börsöppningen men återhämtade sig och noterar en nedgång på runt 2 procent strax före lunch.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.