A-
A+

Elfsborg tillbaka i serieledning – efter kross

Elfsborgs Michael Baidoo gjorde matchens första mål när Elfsborg mötte AIK på måndagen.
Elfsborgs Michael Baidoo gjorde matchens första mål när Elfsborg mötte AIK på måndagen.
FotbollTT

Elfsborg är tillbaka i förarsätet i den allsvenska guldstriden. Det kan Boråslaget tacka Michael Baidoo för. Mittfältaren blev tvåmålsskytt när AIK besegrades med 3–0 på måndagen.

En vecka har gått sedan två svenska supportrar sköts ihjäl i ett terrordåd i Bryssel och en tredje skadades allvarligt. Inför matchen hedrades offren med en tyst minut.
En vecka har gått sedan två svenska supportrar sköts ihjäl i ett terrordåd i Bryssel och en tredje skadades allvarligt. Inför matchen hedrades offren med en tyst minut.

Malmös tid som serieledare blev inte långvarig trots helgens 5–0-kross mot Varberg. Ett dygn senare behövde Elfsborg nämligen inte mer än 14 minuter för att ta ledningen mot AIK – och därmed gå om MFF i tabellen.

Michael Baidoo – som vanligtvis brukar passa fram lagkamraterna – försökte göra precis det även den här gången. Men när passningen bröts fick Baidoo tillbaka bollen och kunde själv skjuta in 1–0.

Målet banade väg för ytterligare en seger, Elfsborgs fjärde raka och för Baidoo var det inte slut där.

Lagkaptenen utökade ledningen

Oktoberkvällen var kylig, men inramningen på Borås arena värmde desto mer: drygt 12 000 supportrar var på plats för att se drabbningen och det märktes.

Inte minst när lagkaptenen Johan Larsson senare i den första halvleken blev helt ensam i AIK:s straffområde och kunde nicka in 2–0 i samband med en hörna.

Jag brukar vara ganska fri på hörnor. Jag borde ha knoppat dit en precis innan, men bra inlägg från Jeppe (Okkels) och en andrabollssituation där jag blir lämnad helt ensam, sade Larsson till TV4 Play i halvtidspausen.
Det är ganska stabilt tycker jag, men de är långt från ofarliga.

Matchen stoppades

I början den andra halvleken stoppades sedan matchen under flera minuter till följd av att bengaler brändes från supporterhåll.

Med 20 minuter kvar att spela ropade AIK på straff när Omar Faraj fälldes i hemmalagets straffområde. Någon signal kom däremot aldrig.

I stället fick Elfsborg straff några minuter senare. Michael Baidoo satte då 3–0 till hemmalaget. Efter segern lyfte han fram kollektivet.

Vi är i en situation där alla måste kliva fram. Det är ett lagspel och jag är så glad att vi vann, säger Baidoo till TV4 Play.
Nu måste vi ladda om och fokusera på Göteborg (på måndag).

AIK-tränaren Henning Berg beskrev på förhand Solnalagets tabelläge som "vanskligt". Inte blev det bättre efter förlusten mot Elfsborg. Samtidigt skiljer fortfarande fyra poäng ned till BP på kvalplats.

Härnäst ställs AIK mot Halmstad på söndag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.