A-
A+

Elfsborg tog fjärde raka – skuggar MFF

Elfsborg jublar efter Leo Väisänens mål på Stora Valla.
Elfsborg jublar efter Leo Väisänens mål på Stora Valla.
FotbollTT

Flera lag svajar i jakten på fotbollsguldet, men inte Elfsborg. 2–1 mot Degerfors var lagets fjärde raka seger.

Annons

Annons

Med fem omgångar kvar av allsvenskan är fyra lag inom en poäng i jakten på SM-guldet. Och det är Elfsborg som är formstarkast i kvartetten. När boråsarna gästade Stora Valla i Degerfors kom fjärde raka trepoängaren i oktober, även om det blev lite stressigt i slutet.

Det är klart att vi vet var vi ligger och vet hur mycket den här trepoängaren betydde, säger Elfsborgs lagkapten Johan Larsson till Discovery+.

Leo Väsiänen nickade Elfsborg till ledning redan i sjätte minuten och när Jeppe Okkels placerade in 2–0 med halvtimmen kvar såg det hyfsat klart ut. Men Degerfors vasse Victor Edvardsen skapade nerv när han, med tio minuter kvar, sköt sitt 13:e mål i årets allsvenska.

Det var Elfsborgs första insläppta mål på sex timmars spel, men några fler blev det inte även om hemmalaget jagade en kvittering hela vägen till slutsignalen.

Med lite tur och en skicklig målvakt ror vi hem det här, säger Larsson som njöt lite extra över att vinna det han kategoriserade som en "grismatch".

I och med att Djurgården åkte på en rejäl smäll hemma mot IFK Göteborg är Elfsborg ny tvåa i allsvenskan, med bara målskillnad som skiljer upp till serieledande Malmö FF. Djurgården och AIK finns båda en poäng bakom.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.