Elfsborg tog tung seger mot Norrköping

Elfsborgsjubel efter att Per Frick gjort 2–1 mot Norrköping.
Elfsborgsjubel efter att Per Frick gjort 2–1 mot Norrköping.
FotbollTT

Elfsborg är i allra högsta grad med i kampen om Europaspel nästa säsong. I och med segern mot Norrköping kliver man förbi östgötarna i den allsvenska tabellen, upp till andra plats.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Det var dock gästande Norrköping som tog ledningen på Borås arena efter en riktig kanon av Sead Haksabanovic på en indirekt frispark.

Men Elfsborg var genom hela matchen det laget som bjöd på finast anfallsspel och bäst chanser. Som 1–1-målet som kom efter ett skolboksexempel över omställningar där bollen till slut nådde Simon Olsson som inte gjorde några misstag när han sköt in kvitteringen från nära håll.

I den andra halvleken vände också hemmalaget matchen efter en straff. Johan Larsson gjorde en bra löpning på djupet, tog med sig bollen genom med en nick till sig själv in i straffområdet, och drogs ned av Henrik Castegren. Per Frick tog chansen från straffpunkten och rullade in sitt nionde mål för säsongen.

2–1 stod sig matchen ut och Elfsborg klättrar därmed upp till en andraplats i den allsvenska tabellen med sina 43 poäng – tre poäng till godo till Norrköping på femte plats. Djurgården är trea på 42 poäng och Häcken fyra på 41 i kampen om de tre Europaplatserna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons