A-
A+

Elias Pettersson kontraktslös: "Inte nöjd"

Elias Pettersson.
Elias Pettersson.
IshockeyTT

Elias Pettersson är kontraktslös inför den kommande NHL-säsongen.

Vancouverstjärnan vill vara kvar men än är inte parterna överens.

Det är inte nära att sajna, säger han till TT.

Annons

Annons

22-åringen från Ånge har varit en av Vancouvers viktigaste spelare de senaste åren och tilldelades under debutsäsongen 2018/2019 priset som årets rookie.

Men i fjol kom ett bakslag.

En handskada ställde till det ordentligt för Pettersson, som missade fler än 30 matcher.

Det var tufft. Jag har aldrig varit skadad så länge. Jag kände mig helt hundra men så fort jag skulle dribbla eller skjuta med en puck så gjorde det ont. Det är tufft att bara träna och åka skridskor och sedan stå på sidan om utan att vara med på matcher, säger han.

TT: Hur är läget nu?

Nu är jag helt återställd, det är ingen fara inför säsongen.

Utan kontrakt

Med ett par månader kvar till NHL-premiären står Pettersson utan kontrakt – och än har han inte blivit erbjuden något som han velat tacka ja till.

Det är inte nära att sajna. Det är fortfarande diskussion men jag har mina agenter som jobbar på det, säger han och fortsätter:
Jag vill vara kvar men jag vill också vara nöjd med kontraktet och för tillfället är jag inte det. Det är en diskussion jag har med klubben och agenterna, men för tillfället är det inget klart.

TT: Har du fått något erbjudande från andra klubbar?

Det tror jag media hade vetat om redan, säger han.

Annons

Annons

Svensken ansluter

Pettersson är inställd på att stanna kvar i Vancouver, som stuvat om rejält i truppen inför den kommande säsongen. Svenske backen Oliver Ekman Larsson är en av de nya som anslutit till laget.

Det blir jäkligt skoj. Oliver är en svinbra spelare och grym kille. Det är kul med en till svensk också. Jag blev väldigt glad när jag såg trejden. Han kommer hjälpa laget, säger Pettersson och fortsätter:
Alla bitar börjar falla på plats och jag tycker att vi har ett lag för att komma till slutspel och förhoppningsvis gå så långt som möjligt. Det kan se bra ut på papperet, men det gäller att komma ihop som lag och göra det bra tillsammans.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!