A-
A+

Elon Musk förbereder nedskärningar på Twitter

Vilka ska får vara kvar i bolaget, och vilka ska 'tvättas bort' i Elon Musks storstädning i bolaget? Inför köpet steg han in på huvudkontoret med ett handfat, som symbol för vad han har för avsikt att göra. Arkivbild.
Vilka ska får vara kvar i bolaget, och vilka ska "tvättas bort" i Elon Musks storstädning i bolaget? Inför köpet steg han in på huvudkontoret med ett handfat, som symbol för vad han har för avsikt att göra. Arkivbild.
EkonomiTT-Bloomberg

Annons

Annons

Nu börjar kvasten gå på Twitter, sedan Elon Musk har tagit över bolaget.

Han har tidigare deklarerat för investerare att han har för avsikt att göra personalnedskärningar med upp mot 75 procent. Personalstyrkan är 7 500 personer. Musk har senare förnekat att nedskärningarna ska bli så stora.

Washington Post skrev på lördagen att uppgifter tydde på att nedskärningarna i stället blir närmare 50 procent, där framför allt de avdelningar som har hand om juridik, säkerhet och moderering berörs.

Men redan två dagar efter köpet har Musk begärt listor från cheferna på Twitter, där de ska skriva vilka av de anställda som kan avvaras, och därmed få sluta. Nu surrar hela Twitter av rykten, spekulationer och oro inför nedskärningarna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.