A-
A+

Elva döda i bombdåd – timmar före vapenvila

Afghanistans president Ashraf Ghani. Arkivbild.
Afghanistans president Ashraf Ghani. Arkivbild.
AfghanistanTT-AFP-Reuters

Minst elva personer har dödats då en buss kört på en vägbomb i provinsen Zabol i sydöstra Afghanistan, enligt myndigheterna. Ytterligare minst 28 personer ska ha skadats i attacken, däribland barn.

Annons

Annons

Annons

Annons

Explosionen inträffade bara några timmar innan talibanerna meddelade att man utlyst tre dagars vapenvila i Afghanistan för firande av högtiden id al-fitr, som avslutar ramadan. Även regeringsstyrkorna kommer att iaktta vapenvila, enligt president Ashraf Ghani.

Våldet i det krigshärjade Afghanistan har eskalerat kraftigt de senaste veckorna, mot bakgrund av USA:s besked om att landet planerar att dra tillbaka sina styrkor före den 11 september.

I lördags dödades omkring 60 personer i en attack mot en flickskola i ett område i Kabul där många hazarer bor. Attentatet var det dödligaste i landet på över ett år, och nästan alla offer var skolbarn mellan elva och femton år.

Presidenten anklagar talibanerna för att ligga bakom helgens dåd, men rörelsen förnekar inblandning. Extremistgruppen IS har tidigare genomfört en lång rad attacker där shiamuslimer har varit måltavla.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss