A-
A+

Elva gripna efter derbykaoset: "Viktiga signaler"

Efter Stockholmsderbyt blev det kaotiska scener på läktaren. Bilden är inte relaterad till händelsen. Arkivbild.
Efter Stockholmsderbyt blev det kaotiska scener på läktaren. Bilden är inte relaterad till händelsen. Arkivbild.
FotbollTT

Efter de våldsamma scenerna i samband med det allsvenska derbyt mellan AIK och Hammarby har nu elva personer gripits.

"De har delgivits misstanke om delaktighet i de våldsamma upplopp som inträffade på Friends arena den 28 augusti efter en fotbollsmatch", skriver polisen på sin webbplats.

Annons

Annons

Kort efter att domaren blåst för full tid mellan AIK och Hammarby (2–2), utbröt våldsamheter på läktaren.

I Discovery+:s tv-sändning syntes hur supportrar till båda lagen bröt igenom avspärrningar mellan läktarsektionerna, sökte upp varandra för att slåss eller kasta saker och pyroteknik på varandra.

Senare under kvällen omhändertog polisen också närmare 100 personer i Årsta, efter att ytterligare konfrontation mellan supportrar utbrutit.

Elva personer har nu gripits. De är misstänkta för delaktighet i våldsamt upplopp på Friends arena. Polisen skriver på sin webbplats att man har granskat ett omfattande filmmaterial från arenans övervakningskameror, från produktionsbolag samt polisens egna kameror.

"Det sänder viktiga signaler att så många personer har kunnat delges misstanke i denna första omgång av förhör. Det här är en utredning som kommer växa och fler personer som deltog i de våldsamma upploppen är identifierade", säger lokalpolisområdeschef i Solna, Caroline Westlund, till polisens webbplats.

Alla elva personer som har gripits har fått tillträdesförbud till samtliga arenor i Sverige. Hur länge förbuden gäller varierar mellan de olika individerna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.