A-
A+

EM-kval ställs in – corona härjar i Georgien

Storstjärnan Isabelle Haak jublar under en träning med damlandslaget. Senare kom beskedet att fredagens EM-kval mot Georgien ställs in.
Storstjärnan Isabelle Haak jublar under en träning med damlandslaget. Senare kom beskedet att fredagens EM-kval mot Georgien ställs in.
VolleybollTT

Sveriges volleybolldamer ligger på läger i Ängelholm inför EM-kvalet.

De får ladda lite längre än väntat.

Coronaviruset härjar hos motståndaren Georgien och fredagens kvalpremiär ställs in.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Oerhört tråkigt att våra motståndare drabbats. Vi hoppas på snabbt tillfrisknande för smittade och att det inte sprider sig i laget. Den här händelsen sätter fingret på det känsliga läget som råder. Vi har själva drabbats indirekt av pandemin, med flera flighter som ställts in i olika omgångar och med kort varsel. Vi både hoppas och jobbar för att utmaningarna ska stanna där", säger landslagschefen Simon Dahl i ett pressmeddelande.

Europeiska volleybollförbundets tävlingsregler är klara. Sverige tilldöms segern.

EM-kvalet spelas 7–16 maj och avgörs genom gruppspel två helger i följd, i Portugal och i Georgien.

Tanken var att Ukraina, Portugal, Georgien och Sverige skulle ha mötts två gånger. Nu stryks Georgien från den första helgens spel. Ukraina, Portugal och Sverige skrivs som segrare. För Georgiens trupp väntar en vecka i karantän.

I stället för mot Georgien inleder Sverige EM-kvalet mot Ukraina på lördag.

Landslaget reser till Portugal på onsdagen.

Inför EM-kvalet säger förbundskaptenen Ettore Guidetti:

"Ukraina är troligtvis det starkaste laget i gruppen, men vi kommer göra vårt yttersta för att besegra dem, precis som mot alla lag. Det är länge sedan det var landslagsmatcher, vilket gör det svårt att scouta motståndet, men vi försöker göra det bästa med den data och det material vi har att tillgå och ser fram emot äventyret som väntar."

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr