A-
A+

Emil Forsberg om landslaget: "Kan bli spännande"

Emil Forsberg ser ljust på framtiden för Sveriges fotbollslandslag.
Emil Forsberg ser ljust på framtiden för Sveriges fotbollslandslag.
FotbollTT

Efter få minuters speltid i inledningen av klubblagssäsongen är landslagsstjärnan Emil Forsberg tillbaka i värmen.

Jag har varit med länge i gamet, jag vet hur det fungerar. Jag var inte orolig så, jag grävde ner huvudet och körde på, säger han.

Annons

Annons

Mittfältsstjärnan kommer till Sveriges landslagssamling efter att hans RB Leipzig inlett säsongen knackigt. Det innebar att tränaren Domenico Tedesco sparkades redan efter åtta matcher.

Vi inledde ju inte alls bra. Dåligt generellt från hela laget. Vi var inte bra nog. Men nu har vi fått in en ny tränare i Marco (Rose) som vet vad han vill, säger Forsberg på landslagets pressträff.

Under Tedesco var Forsberg ofta bänkad. Under de åtta första matcherna fick svensken spela totalt 258 minuter – av 720 möjliga.

Jag har varit med länge i gamet, jag vet hur det fungerar. Jag var inte orolig så, jag grävde ner huvudet och körde på. Jag fick inte spela även fast vi torskade och inte spelade bra, det är klart man funderar men som jag sa så har jag varit med ganska länge.

"Känner förtroende"

Under Rose har Forsberg dock fått mer speltid. Under tyskens tre första matcher som huvudtränare har han nämligen fått spela 203 minuter av 270.

Det känns bra. Vi är på god väg. Vi utnyttjar våra bästa spelare på våra bästa platser så det känns spännande. Jag har spelat det tre senaste och känner stort förtroende. Vi har många duktiga spelare vi kan använda så det ser ljust ut.

Under Nations League-samlingen i juni besegrade Sverige Slovenien innan man åkte på tre raka förluster – två mot Norge och en mot Serbien. Efter det fick spelarna i landslaget vara med att utvärdera landslagsamlingen.

Det jag tror alla kunde se under dom matcherna var att det var väldigt stor osäkerhet i försvarsspelet. Jag tror vi alla kände att om vi kan slipa till det, och få tillbaka den där lilla stabiliteten vi haft, så kommer det ge oss väldigt mycket. Kan vi vrida på det offensiva och hitta några nya idéer så kan det bli väldigt spännande, säger mittfältsstjärnan.

Annons

Annons

"Många nya fick chansen"

Under förra samlingen testade Sverige ett nytt spelsystem, därtill saknades flera spelare. Bland annat lagkaptenen och mittbacken Victor Nilsson Lindelöf.

Först och främst hade vi väldigt många borta. Det var många nya som fick chansen, och som aldrig spelat ihop tidigare och som aldrig spelat i landslaget tidigare, säger Forsberg och fortsätter:
Det är klart att det spelar in. Jag tycker vi gjorde det bra, klart vi kunde göra det bättre men om man tittar på hur situationen var i helhet under den samlingen så är det inte förvånande att det såg ut som det såg ut.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.