A-
A+

Emmygalan flyttar utomhus

Förra årets Emmygala var en digital historia, i år tillåts en begränsad publik. Bild från när de nominerade i kategorin dramaserie avslöjades i juli.
Förra årets Emmygala var en digital historia, i år tillåts en begränsad publik. Bild från när de nominerade i kategorin dramaserie avslöjades i juli.
NöjeTT

I september är det åter dags för världens största tv-galan och i år får pristagare ta emot sina Emmystatyetter på plats – fast kanske inte alla. Dessutom genomförs galan nu utomhus.

Annons

Annons

Till skillnad från fjolårets Emmygala, som genomfördes så gott som helt digitalt, kommer man i år att ha nominerade och publik på plats. Men det blir ändå inte riktigt som före pandemin.

Efter att ha rådgjort med hälsomyndigheter i Kalifornien, varifrån galan sänds, säger arrangörerna att man kommer att begränsa hur många nominerade som får vara på plats. Då inbjudningarna redan har gått ut kommer en del som väntat sig att få gå på galan nu istället få följa den hemifrån. "Tyvärr kommer inte alla nominerade att kunna närvara vid årets prisutdelning", säger arrangörerna i ett pressmeddelande.

Dessutom kommer priserna i år att delas ut utanför Microsoft Theatre i Los Angeles, där galan brukar hålla till. "Detta ger oss en möjlighet att dra nytta av en kombinerad inomhus- och utomhusmiljö och placera publiken med större avstånd", heter det i pressmeddelandet.

Liksom i fjol är svenske kompositören Ludwig Göransson nominerad till en Emmy för musiken till tv-serien "The Mandalorian". Ett pris som han i fjol tog hem – för samma serie.

Åres Emmygala hålls den 19 september med komikern Cedric the Entertainer som värd.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!